Voion | Arbeidsmarkt & opleidingsfonds voortgezet onderwijs

Er wordt gezocht op *

Nieuws

Subsidie voor loopbaanscans en employabilitytraining

donderdag 12 november 2015 | Arbeidsmarkt & mobiliteit | Veilig, gezond & vitaal werken | Algemeen Voion

Doe mee aan het Sectorplan-VO! Er is nog volop ruimte om medewerkers een loopbaanscan of een employabilitytraining aan te bieden. Een aantal maatregelen gericht op het werkvermogen van medewerkers in het vo wordt nu opengesteld voor alle schoolbesturen, waarbij zij 50% subsidie kunnen krijgen. Aanmelden kan vanaf nu tot april 2017, maar op is op.

Voortgezet werkvermogen
Om knelpunten in de arbeidsmarkt van het voortgezet onderwijs op te lossen, hebben sociale partners een sectorplan ‘Voortgezet Werkvermogen’ voor het voortgezet onderwijs opgesteld.
De nadruk in het Sectorplan-VO ligt op het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van werknemers in het voortgezet onderwijs. Onder het motto ‘Samen voor Voortgezet Werkvermogen’ zijn er verschillende maatregelen in het plan opgenomen om dit te bereiken. De maatregelen zijn mede tot stand gekomen door de ingediende wensen van 19 (samenwerkende) besturen en scholen. Het ministerie van SZW biedt cofinanciering voor de activiteiten uit dit sectorplan.

Welke mogelijkheden biedt het sectorplan u?
Als schoolbestuur kunt u 50% subsidie aanvragen voor:
  • een loopbaanscan gericht op bijvoorbeeld motivatie, vitaliteit, competenties, werkdruk, loopbaan of vertrek; 
  • een vervolginterventie (als vervolg op de loopbaanscan). Hierbij valt te denken aan een opleiding of een coachingstraject.
    Zowel de loopbaanscan als de vervolginterventie zijn bedoeld om het werkvermogen en/of de belastbaarheid van medewerkers te vergroten. 
  • een employabilitytraining voor met ontslag bedreigde medewerkers om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Meer informatie of subsidie aanvragen?
Wilt u meer informatie over de maatregelen en de voorwaarden voor het aanvragen van subsidie? Ga dan naar www.voion.nl/sectorplan. U kunt ook contact opnemen met Seth Hielema (s.hielema@caop.nl of 06- 52647659).