Voion Elzen Kees Winkelman 4932 2

Agenda

Demo Strategische personeelsplanning in het Scenariomodel-VO

donderdag 19 september 2024 | Onderwijsarbeidsmarkt | Algemeen Voion

Datum: donderdag 19 september 2024
Tijd: 10.00 – 11.30 uur
Locatie: online

Krijgt u te maken met een personeelsoverschot of juist een -tekort op de langere termijn? En in welke vakken, functie of graadgebied dan? Hoeveel leraren hebt u straks nodig voor bijvoorbeeld wiskunde of Engels? Op welke wijze kunt u personeelsleden met dubbele bevoegdheden effectief inzetten? En welke veranderingen vinden plaats bij het directie- en ondersteunend personeel?

Voor scholen en besturen is het van steeds groter belang om toekomstbestendig strategisch personeelsbeleid te voeren om duurzaam onderwijs te realiseren. Het Scenariomodel-VO is ontwikkeld om het voortgezet onderwijs hierin te ondersteunen. Met de module voor strategische personeelsplanning (SPP-module) krijgt u voor alle personeelsgroepen inzicht in de aanwezige en benodigde formatie op functie-, team-, school-, bestuurs- en regionaal niveau voor de komende jaren.

Online demo
In deze online demo van het Scenariomodel-VO laten wij u kennismaken met recent toegevoegde nieuwe functionaliteiten. Zo krijgt u met de nieuwe ‘schuifmogelijkheid’ inzicht in de mogelijkheden om leerkrachten naast hun huidige vakken ook les te laten geven in andere vakken waarvoor zij bevoegd zijn. Of ze bij te laten scholen voor vakken waarvoor ze on(der)bevoegd zijn. En voor niet-lesgevend personeel (school- en teamleiders en ander onderwijsondersteunend personeel) kunt u nu een afzonderlijke strategische personeelsplanning maken, die in een apart overzicht wordt gepresenteerd. Daarnaast laten we u stap voor stap zien hoe u zo’n strategische personeelsplanning voor uw school, bestuur of regio maakt.

Doelgroep:
Schoolbestuurders, schoolleiding, projectleiders onderwijsregio’s, HRM-medewerkers, controllers.

Aanmelden
Deelname aan de online demo is kosteloos. Aanmelden kan via het aanmeldformulier op deze pagina.

Inschrijven