GP Kees Winkelman 7117 LR 1600

Nieuws

 • woensdag 10 juli 2024

  Nieuwe erkende partnerschappen Samen Opleiden

  In mei hebben de aspirant-partnerschappen Samen Opleiden, die gestart zijn in 2020, deelgenomen aan een beoordelingsgerichte Peer Review. Ze hebben allemaal een positieve beoordeling ontvangen.

  Onderwijsarbeidsmarkt
 • dinsdag 2 juli 2024

  Aanpassingen Schoolleidersbeurs-VO per 1 januari 2025

  Voor schoolleiders die op of na 1 januari 2025 starten met een masteropleiding, wordt de Schoolleidersbeurs-VO in drie delen uitbetaald en er is een nieuwe prestatieverplichting ingevoerd om het maximumbedrag te ontvangen.

  Algemeen Voion
 • donderdag 27 juni 2024

  Kamerbrief over voortgang Lerarenstrategie juni 2024

  Minister Dijkgraaf (OCW) en minister Paul (Primair en Voortgezet Onderwijs) informeren de Tweede Kamer over de voortgang van de lerarenstrategie voor de kwaliteit van het onderwijs en de aanpak van het lerarentekort. In dit nieuwsbericht lichten we enkele onderwerpen van de kamerbrief uit.

  Onderwijsarbeidsmarkt
 • woensdag 19 juni 2024

  Kennis- en inspiratiebundel: De regionale aanpak van personeelstekorten

  In de publicatie ‘De regionale aanpak van personeelstekorten’ kijken we terug op een uitgebreide selectie van succesvolle activiteiten binnen de RAP-regio’s en bieden we u kennis en praktijkvoorbeelden over de aanpak bij het werven, matchen, opleiden en professionaliseren van onderwijspersoneel.

  Algemeen Voion Onderwijsarbeidsmarkt
 • woensdag 19 juni 2024

  Jaarverslag Voion 2023: Samen werken aan het beste onderwijs

  Samen met u en de gehele sector streven we naar gezonde en toekomstbestendige onderwijsorganisaties. In ons jaarverslag leest u welke activiteiten we in 2023 uitvoerden.

  Algemeen Voion Onderwijsarbeidsmarkt Veilig en vitaal werken
 • dinsdag 18 juni 2024

  Inning professionaliseringsmiddelen schoolleiders 2024

  Schoolbesturen ontvangen op 18 juni 2024 van Voion de factuur voor de inning van de professionaliseringsmiddelen schoolleiders 2024 uit het Onderwijsakkoord.

  Algemeen Voion
 • dinsdag 18 juni 2024

  Praatplaat jouwveiligeschool.nl maakt veiligheid bespreekbaar

  De recent verschenen praatplaat jouwveiligeschool.nl van het ministerie van OCW biedt handvatten om in gesprek te gaan en advies te geven wanneer iemand zich onveilig voelt.

  Veilig en vitaal werken
 • maandag 17 juni 2024

  Subsidieregeling onderwijsregio’s 2025

  Een penvoerder kan subsidie aanvragen namens de deelnemende partijen van de onderwijsregio. Deze regeling heeft als doel partijen in de regio te faciliteren en te stimuleren om in 2025 te zorgen voor voldoende goed opgeleid onderwijspersoneel binnen de onderwijsregio’s.

  Onderwijsarbeidsmarkt
 • donderdag 13 juni 2024

  Nieuwe functionaliteiten in Scenariomodel-VO: Optimaliseer uw strategische personeelsplanning

  Het Scenariomodel-VO is recentelijk uitgebreid met twee nieuwe functionaliteiten voor niet-lesgevend personeel en flexibele inzet van bevoegdheden. Deze helpen u een nog betere strategische personeelsplanning te maken voor uw organisatie.

  Algemeen Voion Onderwijsarbeidsmarkt
 • dinsdag 11 juni 2024

  Eigenrisicodragerschap WW

  Onderwijsorganisaties zijn net als andere overheidswerkgevers verplicht eigenrisicodrager voor de WW (artikel 79 Werkloosheidswet). Wat betekent dit voor de onderwijsorganisatie?

  Algemeen Voion Onderwijsarbeidsmarkt

filteren

filteren op jaartal

nieuwsbrieven

Schrijf u in voor onze nieuwsbrieven! Mis zo niets om in uw school een aantrekkelijke werkomgeving te creëren.