VOION Haganum 2144

Publicaties

 • thema

  woensdag 19 juni 2024

  Jaarverslag Voion 2023: Samen werken aan het beste onderwijs

  Samen met u en de gehele sector streven we naar gezonde en toekomstbestendige onderwijsorganisaties. In ons jaarverslag leest u welke activiteiten we in 2023 uitvoerden.

  Onderwijsarbeidsmarkt Algemeen Voion Veilig en vitaal werken
 • thema

  dinsdag 18 juni 2024

  Regionaal samenwerken aan arbeidsmarktvraagstukken in het onderwijs

  Betreft: Handreiking en handvatten voor een aanpak om regionaal samen te werken. Auteur: Esther Klaster, Common Eye, mei 2024.

  Onderwijsarbeidsmarkt
 • thema

  maandag 3 juni 2024

  Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) 2023

  Betreft: Onderzoek naar de arbeidssituatie van werknemers. Uitgevoerd door: TNO en CBS in samenwerking met het ministerie van SZW, mei 2024.

  Veilig en vitaal werken
 • thema

  dinsdag 21 mei 2024

  Beroepsbeeld Leraar

  Betreft: Een beschrijving door leraren zélf over wat het beroep leraar van primair tot middelbaar beroepsonderwijs inhoudt. In opdracht van: AOb, CNV Onderwijs, FvOv, BVMBO en Platform VVVO. Auteurs: Leraren en docenten, onder begeleiding van Kennisland, mei 2024.

  Onderwijsarbeidsmarkt Veilig en vitaal werken
 • thema

  woensdag 8 mei 2024

  Staat van de Schoolleider

  In deze Staat van de Schoolleider brengen AVS en Schoolleiders VO voorbeelden van leiderschap in het onderwijs op de vier thema’s schoolleiderstekort, startersbegeleiding, professionalisering en samenspel schoolleiding en bestuur in beeld. Mei 2024.

  Onderwijsarbeidsmarkt
 • thema

  dinsdag 7 mei 2024

  Rapport Docenten van kleur in het voortgezet onderwijs

  Betreft: onderzoek naar mogelijke verklaringen voor de ondervertegenwoordiging van onderwijsprofessionals van kleur, en naar de mogelijkheden om meer docenten van kleur aan te trekken en hun uitstroom te verminderen. Door: Voion, mei 2024.

  Onderwijsarbeidsmarkt Algemeen Voion
 • thema

  maandag 6 mei 2024

  Leiderschap in kleur

  Betreft: onderzoek naar de ervaringen van mensen van kleur die na mei 2020 zijn benoemd in leiderschapsposities in de (semi-)publieke sector. Door: Judi Mesman, Universiteit Leiden, april 2024.

  Onderwijsarbeidsmarkt
 • thema

  maandag 6 mei 2024

  Focus op inhuur van docenten

  De Algemene Rekenkamer geeft inzicht in de tarieven van ingehuurde docenten op basis van gegevens van 84% van alle besturen van middelbare scholen.

  Onderwijsarbeidsmarkt
 • thema

  maandag 6 mei 2024

  Handreiking toezien op goed personeelsbeleid

  Betreft: Een handreiking over waarom toezien op de kwaliteit van het personeelsbeleid zo belangrijk is voor de Raad van Toezicht (RvT).  Uitgave: VTOI-NVTK, februari 2024.

  Onderwijsarbeidsmarkt
 • thema

  dinsdag 30 april 2024

  De Staat van het Onderwijs 2024

  Betreft: (Deel)rapport over de trends en ontwikkelingen in het (voortgezet) onderwijs. Uitgave: Inspectie van het Onderwijs. Datum rapport: april 2024.

  Onderwijsarbeidsmarkt Veilig en vitaal werken

filteren