Voion | Arbeidsmarkt & opleidingsfonds voortgezet onderwijs

Er wordt gezocht op *

Agenda

EduHackathonNL in Rotterdam

zaterdag 23 maart 2019 | Arbeidsmarkt & mobiliteit

Zaterdag 23 maart, Rotterdam. Dit evenement is vol. U kunt zich niet meer aanmelden.

In 2019 organiseren leraren op verschillende plaatsen in Nederland EduHackathons. Over vernieuwing van onderwijs zodat het met de tijd mee gaat. De EduHackathonNL in Rotterdam is het initiatief van 15 leraren van MeetUp010, ondersteund door gemeente Rotterdam. 

Op zaterdag 23 maart bedenken 80 deelnemers aan de EduHackathonNL010 antwoorden op de vraag: ‘Hoe kunnen we met minder leraren beter onderwijs bieden?’

Doel van de EduHackathonNL010
Ze willen topkwaliteit onderwijs leveren en ze willen dat het vak van leraar een vak is om trots op te zijn. Zinvol, afwisselend en uitdagend voor zowel leerlingen als leraren. Met de wetenschap dat het lerarentekort de komende jaren alleen maar verder zal groeien. Daardoor moet onderwijs anders worden georganiseerd. Op de EduHackathonNL010 bedenken 80 deelnemers hoe dat kan. Ze doen dit heel concreet zodat ze er in de gemeente Rotterdam volgend schooljaar al mee kunnen beginnen.

Hoe?
De deelnemers komen uit het onderwijs, bedrijfsleven, cultuur, overheid en andere sectoren om creatieve antwoorden te bedenken. Ze doen dit in slechts 12 uur tijd en in multidisciplinaire teams. Er is voor deelnemers uit verschillende bedrijfstaken gekozen zodat er zowel mensen met kennis van onderwijs als mensen die er weinig van weten het onderwerp bespreken. De verschillen tussen de deelnemers kan juist voor mooie resultaten zorgen. Robert Hommen van Voion zal de deelnemers begeleiden bij het proces van anders organiseren. Aan het einde van de dag presenteren de deelnemende teams de resultaten aan de schoolbestuurders van alle po- en vo-scholen in Rotterdam.

Meer informatie: EduHackathonNL010