VOION Haganum 2506 2Header14

Agenda

Jaarcongres HRM & het onderwijs

dinsdag 23 november 2021 | Onderwijsarbeidsmarkt | Algemeen Voion

Datum: Dinsdag 23 november 2021
Locatie: Congrescentrum Spant Bussum

CKC Seminars organiseert op dinsdag 23 november 2021 de 12e editie van het jaarcongres HRM & het Onderwijs. Een congres over de verandering van arbeidsmarkt en onderwijs, HR-beleid en de toekomst van HRM in het onderwijs, van primair onderwijs (po) tot voortgezet onderwijs (vo) en van beroepsonderwijs (mbo) tot hoger beroepsonderwijs (hbo), wetenschappelijk onderwijs (wo) en de aansluiting van voorschools onderwijs. Het thema van deze editie: Transformatie van HR in het onderwijs: Hoe ziet úw deel van de puzzel eruit?

Doelgroep
Vóór & dóór HR, bestuur/directie en schoolleiders werkzaam in het onderwijs, van IKC tot po-vo-mbo-hbo-wo.

Programma   
08.30 uur Registratie bezoekers op de informatiemarkt
09.15 uur Welkomstwoord door CKC Seminars
09.20 uur Opening door de dagvoorzitter Transformatie van HR in het onderwijs: in gesprek over goede onderwijspraktijken.
09.35 uur Keynote: DNA van ontwikkeling in het onderwijs De Reis, welke rol heb jij?
10.15 uur Pauze en bezoek stands op de informatiemarkt
10.50 uur Praktijkcases ronde A & Interactieve sessie E1
11.30 uur Wisselen van zaal
11.35 uur Workshoplezingen ronde B & vervolg Interactieve sessie E1
12.15 uur Lunch en bezoek stands op de informatiemarkt
13.25 uur Opening middagprogramma door de dagvoorzitter
13.35 uur Keynote: Hoe kunnen we anders organiseren door (regionale) samenwerking? In dialoog over digitalisering, teamdifferentiatie en onderwijskwaliteit
14.15 uur Wisselen van zaal
14.20 uur Praktijkcases ronde C
15.00 uur Pauze en bezoek stands op de informatiemarkt
15.25 uur Praktijkcases ronde D en interactieve sessie E2

In deze ronde vindt de workshop 'Regionaal loket als instrument om nieuwe doelgroepen aan te trekken' plaats met medewerking van Robert Hommen, adviseur onderwijsarbeidsmarkt Voion en Kees van der Velden, Projectleider RAP VO regio Leiden, Duin- en Bollenstreek, Projectleider RAP PO regio Leiden e.o.

D1 - Regionaal loket als instrument om nieuwe doelgroepen aan te trekken
Hoe bereik je nieuwe, getalenteerde professionals om het lerarentekort regionaal op te lossen? De regio Leiden, Duin- en Bollenstreek is begin 2020 gestart met een regionaal loket om meer docenten uit nieuwe doelgroepen aan te trekken voor het voorgezet onderwijs. En met succes! Vanuit de Regionale Aanpak Personeelstekort (RAP) in de regio Leiden, Duin- en Bollenstreek is vorig schooljaar een flinke groep zij-instromers begeleid in het vinden van een baan in het onderwijs. En voor het schooljaar ’21/’22 hebben wederom zo’n 20 kandidaten een baan gevonden als zij-instromer. Robert Hommen gaat in gesprek met Kees van der Velden. Hoe sla je de brug tussen geïnteresseerden, HRM-ers en schooldirecties?

16.05 uur Wisselen van zaal
16.10 uur Keynote: Hoe blijven we Continu Verbeteren in het onderwijs? In dialoog over gedrag, cultuur, leiderschap
16.50 uur Afsluiting door dagvoorzitter
17.00 uur Uitnodiging voor de netwerkborrel
17.30 uur Vol inspiratie, contacten en ideeen naar huis

Kosten en inschrijving 
De deelnameprijs bedraagt € 345,- (non-profit) excl. BTW per persoon. De tweede persoon van dezelfde (non-profit) organisatie kan zich met 50% korting (full fee) registreren en betaalt € 172,50,-. Er is plek voor maximaal 150 tot 200 personen. U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier op de website van HRM en het onderwijs.