Voion Elzen Kees Winkelman 4932 2

Agenda

Kennismakingscursus Arboscan-VO 8 oktober 2024

dinsdag 8 oktober 2024 | Veilig en vitaal werken

Datum: Dinsdag 8 oktober 2024
Locatie: Aristo Utrecht Lunetten

De Arboscan-VO is het digitale risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E) instrument voor het voortgezet onderwijs. Voion organiseert een kennismakingscursus om u op weg te helpen bij het passend maken van de Arboscan-VO voor uw situatie.  

Deze cursus is ontwikkeld voor beheerders die willen weten welke keuzes zij kunnen maken bij de inrichting van de Arboscan-VO en tips willen krijgen voor een soepele organisatie van de RI&E. Van de cursusdeelnemers wordt verwacht dat ze al bekend zijn met het begrip RI&E en dat ze een account in het ArboManagementSysteem (AMS) met beheerdersrechten (Beheerder-klant account) hebben.

Over de Arboscan-VO 
De Arboscan-VO is opgenomen in het ArboManagementSysteem (AMS) van softwareleverancier Kader Digital.
De Arboscan-VO bevat inventarisatielijsten die u gebruikt voor het uitvoeren van de RI&E op uw school. U kunt deze lijsten via de website (laten) invullen. Vervolgens kan op basis van de uitkomsten een risico-classificatie, een plan van aanpak en een rapportage (voor de arbodienst) worden gemaakt.

Doelgroep
Deze cursus is voor beheerders van de Arboscan-VO (met een Beheerder-klant rol) die de opdracht hebben het RI&E proces in te richten en te coördineren binnen de school. Dat kunnen arbocoördinatoren, preventiemedewerkers, hoofden facilitair en/of HR of andere betrokkenen zijn.

Programma   
◾ 09.30 uur Opening, kennismaking en inventarisatie van verwachtingen van deelnemers   
◾ 09.45 uur De RI&E als project en proces: inrichting van de RI&E’s, betrokkenheid collega’s en/of externen   
◾ 10.30 uur 'Klassikale' demonstratie van de digitale Arboscan-VO met uitleg van de systeemstappen, Informatie over toetsing van RI&E’s   
◾ 12.00 uur Lunchpauze   
◾ 13.00 uur Zelfstandig aan de slag met de Arboscan-VO, inrichten van uit te voeren RI&E’s, aanmaken van gebruikers, rapportagetools, tips & trucs   
◾ 15.00 uur Nabranders en evaluatie   
◾ 15.30 uur Afsluiting

Voorwaarden deelname
U kunt alleen deelnemen aan de cursus als u een account in het ArboManagementSysteem (AMS) heeft met beheerdersrechten. Als u nog geen account heeft, kunt u er een aanvragen >>
Zodra u inlogcodes heeft ontvangen, kunt u zich aanmelden voor de cursus.

Kosten en inschrijving 
De cursus kost € 175,- (incl. lunch). Per cursus kunnen maximaal 8 personen deelnemen. U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier op deze pagina. De aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt. Op deze cursus zijn de leveringsvoorwaarden van Voion van toepassing.

Incompanytraining 
Zijn er binnen uw bestuur meerdere personen met een beheerdersaccount? Dan kunnen wij voor hen ook een incompanytraining bij u op school organiseren. Wilt u hier meer over weten? Neemt u dan contact op met Voion via info@voion.nl of telefonisch met Carmen Friedrich via 06 - 308 755 21.

Inschrijven