Voion Elzen Kees Winkelman 4932 2

Agenda

Masterclass: Inclusief Leiderschap

donderdag 29 februari 2024 | Onderwijsarbeidsmarkt

Datum: 29 februari 2024
Tijd: van 15.00 tot 18.00 uur (incl. inloop en pauze), 18.00 tot 19.00 uur dinerbuffet
Locatie: Buitenplaats Maartensdijk

Op 29 februari geeft onderwijskundige en consultant Kaylee Rosaline een masterclass over Inclusief Leiderschap. In een interactieve setting duikt u samen met de VO-raad in concepten als diversiteit, equity en inclusie. De Masterclass geeft u inzicht in de nuances van diversiteit en inclusie (D&I) vanuit een leiderschapsbril. Samen onderzoekt u de impact van inclusief leiderschap op teamdynamieken, organisatiecultuur en beleid. Daarbij wordt de focus gelegd op het onderzoeken van uw eigen leiderschapsstijl zodat u uw persoonlijke valkuilen en kansen met betrekking tot D&I gaat herkennen.

Voor wie?
Deze masterclass is bedoeld voor schoolleiders die streven naar een inclusievere schoolomgeving. Als schoolleider speelt u een cruciale rol in het bevorderen van een inclusieve cultuur, het ontwikkelen van inclusief beleid en het uitstippelen van een route naar een inclusievere schoolorganisatie.

Wat levert deelname op?

  • Begrijpt u de diepgang van diversiteit en inclusie in het onderwijs en weet u hoe u deze principes kunt integreren met uw leiderschapsstijl
  • Heeft u een beter inzicht in uw leiderschapsstijl en begrijpt u de daarbij horende kansen en uitdagingen voor inclusie voor uw specifieke leiderschapsstijl
  • Heeft u een idee van hoe u uw leiderschapsstijl kunt inzetten ten behoeve van inclusie in uw schoolorganisatie

Over de spreker
Kaylee Rosalina is onderwijskundige en consultant met een focus op diversiteit, inclusie en sociale rechtvaardigheid. Ze richtte Drakenfruit op om organisaties te helpen inclusiever te worden. Hiervoor combineert ze haar wetenschappelijke achtergrond, praktische werkervaring en persoonlijke inzichten. Ook zit ze in de Raad van Toezicht van Stichting Edukans; een organisatie die zich richt op het creëren van onderwijskansen wereldwijd.

Meer informatie en aanmelden
De kosten voor de masterclass bedragen €100,-. U kunt zich aanmelden op de website van de VO-academie >>