VOION Haganum 2506 2Header14

Agenda

Online masterclass ‘Anders organiseren, anders formeren’

woensdag 30 september 2020 | Onderwijsarbeidsmarkt

Datum en tijd: 30 september van 15.00 tot 17.00 uur
Locatie: Online via Teams

In de plannen voor de Regionale Aanpak Personeelstekorten (RAP) is veel aandacht voor de actielijn innovatie en anders organiseren. Om theorie en praktijk met elkaar te verbinden organiseert Voion de online masterclass ‘Anders organiseren, anders formeren’ voor de regio’s in het vo en mbo. We gaan met elkaar in gesprek en delen kennis over dit thema en de plannen.

Deze online masterclass vindt plaats op 30 september en wordt begeleid door Jack de Bruin en Hans Schwartz, adviseurs Voion.

Doelgroep
De online masterclass is uitsluitend bedoeld voor (deel)projectleiders, schoolbestuurders en betrokkenen medewerkers van de RAP-regio’s in het vo en mbo.

Programma
Hoe vertaal je een innovatief idee in het concreet anders organiseren van het onderwijs? Wat betekent dit voor de inrichting van de school als arbeidsorganisatie en hoe richt je als school je functiehuis in? Na kennismaking en introductie verzorgt Jack de Bruin hierover een verdiepende sessie. Na zijn inleiding gaan we aan de hand van concrete vragen in discussie met elkaar.

Wat zijn interessante plannen op het terrein van innovatie en anders organiseren? Wat kan ik van die plannen leren voor de aanpak in mijn eigen regio? Is anders organiseren niet bij uitstek iets van en voor de individuele school?

Na een korte pauze neemt Hans Schwartz het estafettestokje over. Hij geeft een ‘tour d’horizon’ van de meest interessante plannen voor de actielijn innovatie/ anders organiseren in de regionale aanpak (RAL en RAP). Daarna is er wederom ruimte voor discussie voor het delen van goede praktijkvoorbeelden.

Aanmelden
Projectleiders en betrokken schoolbestuurders en uitvoerders bij de subsidie Regionale Aanpak Personeelstekorten in de regio’s ontvangen een uitnodiging voor deze bijeenkomst.