VOION Haganum 2506 2Header14

Agenda

Proeverij Teamwerk-VO: pak werkdruk samen aan!

dinsdag 7 april 2020 | Veilig en vitaal werken | Algemeen Voion

Datum: dinsdag 7 april 2020 van 13.00 tot 15.30 uur
Locatie: Park Plaza, Westplein 50, Utrecht

De Proeverij Teamwerk-VO gaat in navolging van het overheidsbeleid niet door.


Energievreters en irritaties wegwerken en een gezonde werkomgeving en werkplezier stimuleren? Dat kan door er met elkaar over te praten en samen te werken aan oplossingen. Teamwerk-VO is een aanpak die hierbij helpt. Je leert om als team in dialoog energievreters op te ruimen en daarmee de werkdruk te verlagen en het werkplezier te verhogen. Nieuwsgierig geworden? Kom dan 7 april naar de Proeverij Teamwerk-VO: pak werkdruk samen aan!

Het beste onderwijs voor leerlingen. Dat wil iedereen in een schoolorganisatie. Toch lopen heel wat medewerkers tegen uitdagingen en problemen aan. Die vreten energie en zorgen voor irritaties of een hoge werkdruk. Bijvoorbeeld ingewikkelde werkprocessen of slechte onderlinge communicatie. Samen kun je hier iets aan doen. Hoe? Door er met elkaar over te praten en samen te werken aan oplossingen. Teamleden onderling, teams en hun leidinggevende en teams en de directeur/bestuurder.

De aanpak Teamwerk-VO is afkomstig uit de zorg en is daar bewezen effectief gebleken. In een pilotproject heeft Voion deze aanpak ‘vertaalt’ naar het voortgezet onderwijs. De aanpak bestaat uit een aantal stappen die je in een vaste volgorde uitvoert en waarbij ieder een eigen rol heeft: de directeur/bestuurder, de projectleider, teamleider, het team en de teamleden.

Wil uw organisatie zelf met deze aanpak aan de slag of heeft u interesse om deel te nemen aan een nieuw pilotproject waarin ook de effecten gemeten worden in het voortgezet onderwijs? Kom dan naar de Proeverij Teamwerk-VO: pak werkdruk samen aan! Tijdens de proeverij presenteren we hoe de dialoogaanpak in het vo vorm heeft gekregen. Ook ervaart u zelf, in kleine groepen, hoe een goede teamdialoog werkt.

Voor wie?
Bestuurders, directeuren, P&O’ers, teamleiders en (p)mr'en in het voortgezet onderwijs.

Programma               
13.00 – 13.30 uur: Inloop met koffie en thee
13.30 – 14.30 uur: Uitleg over Teamwerk-VO door Emile Thijssen van Voion.
14.30 – 15.15 uur: Proeverij teamdialoog. In kleine groepen ervaart u hoe een goede teamdialoog werkt.
15.15 – 15.30 uur: Afsluiting


Aanmelden
Aan deelname zijn geen kosten verbonden. U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier op deze pagina.

Annuleren
Indien u onverhoopt toch niet kunt deelnemen, verzoeken wij u dit uiterlijk 22 maart 2020 te mailen naar info@voion.nl. Indien u zich na 22 maart afmeldt, brengen wij een vergoeding (voor administratie, catering- en locatiekosten) van € 35,- in rekening.