Voion | Arbeidsmarkt & opleidingsfonds voortgezet onderwijs

Er wordt gezocht op *

Agenda

Webinar Professioneel statuut

dinsdag 5 juni 2018 | Loopbaan & professionalisering | Algemeen Voion

INVLOED OP JE EIGEN WERK, HET PROFESSIONEEL STATUUT HELPT DAARBIJ

dinsdag 5 juni 2018 van 20.30 – 21.30 uur
Vanaf dit schooljaar moeten schoolleiding en leraren in gesprek gaan over vorm en inhoud van een professioneel statuut. In dit statuut wordt de zeggenschap en autonomie van individuele leerkrachten geregeld, zodat zij de ruimte krijgen om zelf invulling te geven aan hun verantwoordelijkheden. Wat is een professioneel statuut? Waarom is het nodig? Welke kansen biedt dit voor de dialoog in school? Hoe zijn leraren erbij betrokken en hoe kunnen zij ermee aan de slag?

Tijdens het interactieve webinar komen deze en andere vragen aan bod. Leraren van o.a. het Roelof van Echten College en het Hondsrug College, die inmiddels aan de slag zijn met het professioneel statuut, vertellen over hun ervaringen. Ook is er gelegenheid om zelf vragen te stellen. En leraren krijgen tools om het professioneel statuut op de agenda te zetten en ermee aan de slag te gaan.

Doelgroep
Leraren in het voortgezet onderwijs

Aanmelden 
U kunt zich hier aanmelden. Na aanmelding ontvangt u een persoonlijke link via welke u dinsdag 5 juni van 20.30 uur tot 21.30 uur het webinar live kunt volgen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Nodig uw collega's ook uit!
Het gesprek in uw school wint aan kracht als u het samen met collega's voert. Nodig uw collega's daarom uit voor het webinar en stuur hen deze informatie door en hang de poster op in school.

Meer informatie

sluit

preview