Voion | Arbeidsmarkt & opleidingsfonds voortgezet onderwijs

Er wordt gezocht op *

Agenda

Zij-instroom event: U voor de klas

woensdag 2 oktober 2019 | Arbeidsmarkt & mobiliteit | Algemeen Voion

Datum: woensdag 2 oktober 2019, van 18.30 tot 21.30 uur
Locatie: wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt
Organisatie: Onderwijspact Utrecht

Heeft u interesse in een baan in het onderwijs en wilt u weten hoe u de overstap kunt maken? Kom dan naar de voorlichtingsavond: “U, voor de klas” op 2 oktober in Utrecht. Hier hoort u van ervaringsdeskundigen hoe het is om de overstap naar het onderwijs te maken, welke scholingsmogelijkheden er zijn en wat er komt kijken binnen een mogelijke nieuwe stap in uw loopbaan.

Voor wie?
Iedereen die erover denkt om zijn/haar carrière een vervolg te geven als docent.

Wat kunt u verwachten?
De bijeenkomst bestaat uit de volgende bouwstenen:
  • Werken in het onderwijs: hoe mooi en leuk is het, wat is er spannend en uitdagend aan en hoe ziet een werkdag eruit? Wat zijn de baankansen? In gesprek met leraren, schoolleiders en onderwijs HR- medewerkers, hybride docenten en studenten.  
  • Bevoegd lesgeven: wat is er nodig om te kunnen werken in het onderwijs? Welke bevoegdheid moet je halen? Welke opleidingstrajecten zijn er. Hoe is het om te studeren naast een baan? In gesprek met opleiders van verschillende opleiders uit de regio.  
  • Financiën en rechtspositie: wat betekent deze overstap voor mijn huidige werk, heb ik inkomen als ik studeer en welke opleidingssubsidiemogelijkheden zijn? In gesprek met werkgevers, UWV, VOION.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via www.uvoordeklas.nl