VOION Dacapo Kees Winkelman 0640

Inspiratie

Technische docenten Steenwijkerland-Weststellingwerf

dinsdag 25 mei 2021 | Onderwijsarbeidsmarkt | Algemeen Voion

In 2018 ontving het project 'Technische docenten Steenwijkerland-Weststellingswerf' cofinanciering via de Stimuleringsregeling oriëntatietrajecten zij-instomers van Voion. Welke activiteiten zijn er uitgevoerd? Wat is ervan geleerd? En hoe staat het nu met dit project? 

Het doel van het project 'Technische docenten Steenwijkerland-Weststellingswerf' is om werknemers in techniek en ICT de mogelijkheid te bieden om een weloverwogen keuze te maken voor een eventuele overstap naar het onderwijs.

Fokke Klaver, projectleider: ''Vanuit de strategische personeelsplanning (SPP) verwachtten we voor onze scholen vacatures techniek en ICT; daar wilden we zelf in voorzien. Op banenmarkten waar ik een paar keer heb gestaan, kwam ik erachter dat mensen in het bedrijfsleven het onderwijs als een aantrekkelijke sector ervaren. We ontwikkelden daarom een oriëntatietraject, een snelkookpan waarin iemand in een paar weken een reëel inkijkje krijgt in het onderwijs en ervaart wat een baan als docent inhoudt.''

Meer lezen over de activiteiten en opbrengsten van dit project? Download dan het artikel.

Meer weten over de andere projecten? Bekijk dan de publicatie Groot denken & Klein beginnen. Terugblik op projecten om het lerarentekort aan te pakken.