Nieuws

100 dagen voor de klas

dinsdag 14 april 2020 | Onderwijsarbeidsmarkt

In de zesdelige documentaireserie 100 dagen voor de klas van de VPRO gaan Tim den Besten en Nicolaas Veul aan de slag op een middelbare school in Lelystad. Een enerverend portret van twee beginnende docenten vol emotionele ups en downs.

VPRO-programmamakers Tim den Besten en Nicolaas Veul gaan in 100 dagen voor de klas de uitdaging aan als buitengewoon stagiair op scholengemeenschap ISG ARCUS in Lelystad. Ze geven les en verkennen de wereld van hun collega-docenten en hun leerlingen. Tim geeft Nederlands op het VMBO en Nicolaas geschiedenis en maatschappijleer op het HAVO/VWO en VMBO. 

Hoe houden zij zich staande? Wat is een goede les? Hoe win je het vertrouwen van pubers? Hoe houd je orde in de klas? En hoe ga je om met social media, pesten en gepest worden? Tim en Nicolaas ervaren in de praktijk hoe de leraar van nu alle ballen in de lucht probeert te houden en zetten hun eigen ervaringen af tegen die van hun begeleiders en collega’s. Vinden zij hun roeping binnen de muren van de school? Of keren ze opgelucht terug naar de wereld van de media? 

Vanaf donderdag 16 april wekelijks om 21.00 uur op NPO 3
> VPRO: 100 dagen voor de klas