GP Kees Winkelman 7117 LR 1600

Nieuws

AOW-gerechtigde medewerkers in het vo: onbenut arbeidspotentieel?

maandag 13 mei 2024 | Onderwijsarbeidsmarkt | Veilig en vitaal werken | Algemeen Voion

Het aantal 67-plussers dat na hun pensioen (gedeeltelijk) doorwerkt, neemt snel toe. Ook in het voortgezet onderwijs wordt steeds vaker gekeken naar gepensioneerden als bron van ‘(onbenut) arbeidspotentieel’. Voion doet onderzoek naar de (mogelijke) inzet van medewerkers die reeds AOW-gerechtigd zijn. Voor dit onderzoek zijn we dan ook op zoek naar vo-scholen die ervaring hebben met de inzet van AOW’ers.  
 
We gaan graag in gesprek met schoolleiders en/of hr-medewerkers op scholen die hier ervaring mee hebben, en natuurlijk ook met de (door)werkende AOW’ers zelf. Hoe kunnen de werkervaring en kwaliteiten van deze medewerkers langer benut worden, wat zijn hun drijfveren en waar lopen zij tegenaan als zij deze stap willen zetten? Met dit onderzoek willen we beter zicht krijgen op de kansen en valkuilen die hiermee gemoeid zijn, vanuit diverse perspectieven.  
 
Bent u schoolleider of hrm’er en werken op uw school medewerkers die de AOW-leeftijd gepasseerd zijn, of bent uzelf na het bereiken van uw AOW-leeftijd (gedeeltelijk) blijven werken in het voortgezet onderwijs en wilt u uw ervaringen delen tijdens een interview? Stuur dan een e-mail naar Isabel Voets (i.voets@caop.nl), onderzoeker onderwijsarbeidsmarkt, voor meer informatie of om u aan te melden voor deelname aan het onderzoek.