Nieuws

Campagne 'Leraar in de zon' gestart voor Haagse leraren

maandag 10 september 2018 | Onderwijsarbeidsmarkt

De stad Den Haag voert een campagne gericht op erkenning van het belang van de leraar voor de toekomst van de stad. Onderwijswethouder Saskia Bruines gaf op donderdag 6 september 2018 het startsein voor deze campagne, ‘Leraar in de zon’.

Community

De campagne bestaat uit een snelgroeiende community van leraren van Haagse scholen, die trots zijn op hun beroep, hun werk en op de stad Den Haag. Ze worden in het zonnetje gezet in een film,

door verrassende initiatieven als een pop-up klas, en door voordeeltjes zoals speciale stoelen voor leraren op het strand en op terrassen, bijvoorbeeld van Bagels & Beans, waar ze dan hun tweede koffie gratis krijgen. Dat laatste is een voorbeeld van ondernemers die het belang van leraren inzien en op hun eigen manier willen onderstrepen.

De campagne is een initiatief van De Rode Loper, zusterorganisatie Klassewerk en Leraren met Lef en wordt gesteund door de gemeente Den Haag. De community nodigt alle meesters, juffen, leraren, docenten, leerkrachten en leraressen uit zich aan te sluiten en samen met de stad te strijden voor erkenning van het onderwijs en de rol hierin van de leraar.

https://leraarindezon.nl/