Voion | Arbeidsmarkt & opleidingsfonds voortgezet onderwijs

Er wordt gezocht op *

Nieuws

Checklists en instructiehulpmiddelen op nieuwe website voor techniekdocenten

dinsdag 13 maart 2018 | Veilig, gezond & vitaal werken | Algemeen Voion

Handige checklists voor een veilig technieklokaal, machine-instructiekaarten om bij machines te hangen en informatie over wet- en regelgeving. Techniekdocenten, instructeurs, afdelingsleiders en directies vinden op de nieuwe website Veiligepraktijklokalen.nl/techniek informatie en tools om het onderwijs veiliger en gezonder te maken. Niet alleen voor de docent, maar ook voor de leerlingen. De website is ontwikkeld door NVON Techniek & Technologie samen met Voion.  

Veilig werken
Een ongeluk in het praktijklokaal of in de machinale kan slecht aflopen. “100% veilig” bestaat niet, maar er is veel dat we kunnen doen om het risico zo klein mogelijk te maken. De site bevat praktische informatie en checklists om samen het gesprek aan te gaan, om zo het onderwijs veiliger en gezonder te maken. Niet alleen voor de docent, maar ook voor de leerlingen.

Instructiekaarten, -filmpjes en werkboek
Als leerlingen niet goed geïnstrueerd zijn, is het een kwestie van tijd tot het misgaat. Voion heeft voor een aantal machines instructiekaarten, -filmpjes en een werkboekje voor leerlingen laten maken die docenten kunnen gebruiken om hun leerlingen veilig te laten werken. Via een qr-code op de machine-instructiekaart kan het filmpje ter plekke worden bekeken. De instructiekaarten, -filmpjes en het werkboekje voor leerlingen zijn vanaf 29 maart a.s. gratis beschikbaar.

Gratis docentenhandleiding op Bètatechniekdag
BTD-350x350.jpgTijdens de Bètatechniekdag op 29 maart a.s. kunnen docenten bij de stand van Voion een docentenhandleiding ‘Veilig werken begint met goede instructie’ inclusief werkboekje voor leerlingen ophalen. Geïnteresseerden kunnen zich ook aanmelden voor de gelijknamige workshop op de Bètatechniekdag waar de filmpjes en werkboekjes voor de leerlingen gepresenteerd worden.Andere sectoren

Ook voor de profielen vmbo PIE, vmbo BWI, het praktijkonderwijs en de sectie natuurwetenschappen is een website ten behoeve van de veiligheid in praktijklokalen ontwikkeld. U vindt ze via www.veiligepraktijklokalen.nl