GP Kees Winkelman 7117 LR 1600

Nieuws

De Week van de Starter (10 t/m 14 oktober 2022)

dinsdag 13 september 2022 | Onderwijsarbeidsmarkt

Van 10 t/m 14 oktober vindt voor de tweede keer de Week van de Starter plaats. In deze week zijn er diverse bijeenkomsten rond het inwerken en begeleiden van startende leraren, schoolleiders en bestuurders. De Week van de Starter wordt georganiseerd door de VO-raad.

Een nieuwe rol vraagt om nieuwe kennis, vaardigheden en houding. Daar komen ook veel vragen en onzekerheden bij kijken. Niet alleen voor de starter zelf, maar ook voor de school is het daarom noodzakelijk een beginnende leraar, schoolleider of bestuurder goed toe te rusten en te begeleiden. Tijdens de Week van de Starter gaat het over de begeleiding zelf, maar ook over hoe je een goed inwerkprogramma kunt opzetten, in relatie met het strategisch HR-beleid (SHRM) van de school.

Weekprogramma

 • Maandag 10 oktober | Webinar ‘Maak werk van een goede start’ met Mark Tuitert
  We trappen de week af met een speciaal webinar (15.30 - 17.00 uur) voor alle startende leraren, schoolleiders en bestuurders én hun leidinggevenden, coaches en collega’s vol tips voor een goede start van een loopbaan in het onderwijs. Mark Tuitert (oud-schaatser) neemt je mee in zijn verhaal over dromen en over sterker worden door tegenslagen. Over moed tonen, keuzes maken, succesvol samenwerken, eigen verantwoordelijkheid nemen en persoonlijk leiderschap ontwikkelen.
 • Dinsdag 11 en woensdag 12 oktober | Diverse sessies
  Op dinsdag is er een brainstormsessie met startende eindverantwoordelijke schoolleiders. Op woensdag verzorgt SRVO een sessie.
 • Donderdag 13 oktober | Tweedaagse ‘Maak werk van een goede start’
  Op 13 oktober vindt een bijeenkomst over het begeleiden van starters plaats in de Utrechtse Stadsvrijheid. Er is een inspirerend en interactief programma, met lezingen en workshops over alle facetten van dit onderwerp voor schoolleiders, coaches, HR medewerkers, bestuurders en schoolopleiders.
 • Start inwerktrajecten en leernetwerk
  Op de Tweedaagse is de kick-off van de inwerktrajecten voor beginnende schoolleiders en bestuurders van de VO-Academie en het leernetwerk 'Begeleiding startende leraren' van de VO-raad.