GP Kees Winkelman 7117 LR 1600

Nieuws

Extra coronamaatregelen voor het vo

dinsdag 7 december 2021 | Veilig en vitaal werken

Het kabinet heeft de afgelopen tijd verschillende coronamaatregelen (deels opnieuw) ingevoerd in het voortgezet onderwijs. Op 12 november werden de quarantaine-regels al aangescherpt. Op 29 november volgden aanvullende maatregelen waardoor onder andere de mondkapjesplicht weer terugkwam en er een dringend advies is om 1,5 meter afstand te houden voor alle aanwezigen in de school (behalve leerlingen onderling). Verder testen alle leerlingen en medewerkers tweemaal per week (vrijwillig) zelf op corona, ongeacht of ze wel of niet gevaccineerd zijn. Tenslotte is met ingang van 3 december het testbeleid aangepast. De aanpassingen zijn verwerkt in de coronanorm in de Arbocatalogus-VO en in de Checklist.

We zetten de (deels opnieuw) ingevoerde coronamaatregelen voor u op een rij:

Quarantaineregels
Alle huisgenoten van iemand die besmet is met corona moeten in quarantaine, ongeacht of ze gevaccineerd zijn of niet.

Mondkapje en 1,5 meter afstand
Leerlingen en medewerkers dragen verplicht een mondkapje als zij zich door de school bewegen. Verder wordt (dringend) geadviseerd dat alle aanwezigen in de school (behalve leerlingen onderling) 1,5 meter afstand houden van elkaar; de school is hierop ingericht.

Preventief zelftesten
Het tweemaal per week (vrijwillig) preventief zelftesten geldt nu voor alle leerlingen en medewerkers, dus ook voor mensen die zijn gevaccineerd.

Zelftesten bij milde klachten
Met ingang van 3 december gelden andere regels voor het testen. Bij milde klachten (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of een verhoging tot 38 graden) volstaat een zelftest. Is de zelftest negatief, dan kan men naar school komen. Is de zelftest positief, dan blijft men thuis en wordt geadviseerd om een PCR-test bij de GGD te doen om de besmetting te bevestigen.

Bij ernstige(re) klachten (hoesten, benauwdheid, koorts of verlies van reuk/smaak zonder neusverstopping) blijft men thuis en wordt geadviseerd om meteen een afspraak bij de GGD te maken voor een PCR-test.

Thuiswerken
Onderwijspersoneel werkt (na lestijd) zoveel mogelijk thuis. Onderwijsondersteunend personeel werkt thuis tenzij dit vanwege de aard van de werkzaamheden niet anders dan op school kan.

Basisregels
Naast het aanscherpen van de regels blijven de basisregels om verspreiding van het coronavirus te voorkomen onverminderd van kracht.