GP Kees Winkelman 7117 LR 1600

Nieuws

Formatieprognose in Scenariomodel-VO geactualiseerd

maandag 13 mei 2024 | Onderwijsarbeidsmarkt | Algemeen Voion

Hoeveel personeel (directie, onderwijzend en onderwijsondersteunend personeel) heeft u de komende jaren nodig? We hebben de prognose van de benodigde formatie voor de komende jaren in het Scenariomodel-VO geactualiseerd. 

De nieuwe formatieprognose is berekend op basis van de leerlingenprognose en de data die de salarisadministratie van uw bestuur aan DUO heeft doorgegeven met peildatum 1 oktober 2023.

Voor vo-scholen die onder een MBO instelling vallen, hebben wij de formatiedata moeten schatten. Wij adviseren deze scholen om zelf scenario’s aan te maken en de achterliggende gegevens aan te passen met eigen gegevens.

Inzicht per vak
Wilt u voor de komende 12 jaar inzicht in de aanwezige en benodigde formatie per vak op vestigings-, school-, bestuurs- of regionaal niveau? Maak dan een (gezamenlijk/regionale) strategische personeelsplanning in het Scenariomodel-VO.

Binnenkort nieuwe functionaliteiten in het Scenariomodel-VO
Binnenkort voegen we twee nieuwe functionaliteiten toe aan het Scenariomodel-VO:

  1. De mogelijkheid om een strategische personeelsplanning voor directie, teamleiders en ander onderwijsondersteunend personeel te maken.
  2. De mogelijkheid inzicht te krijgen om voor tekortvakken leerkrachten in te zetten die wel bevoegd zijn voor een vak maar die dit vak nu nog niet geven.

We komen hiermee aan de wensen van gebruikers tegemoet.

Ondersteuning gewenst? 
Meer weten over het Scenariomodel-VO, kosteloos advies of ondersteuning nodig? Stuur dan een e-mail naar scenariomodelvo@caop.nl. Wij nemen vervolgens contact met u op.