Detail Sfeer

Nieuws

Hoe bent ú schoolleider geworden?

dinsdag 6 september 2022 | Onderwijsarbeidsmarkt | Algemeen Voion

Bent u schoolleider, afdelingsleider of teamleider en wilt u ons vertellen hoe en waarom u dit bent geworden? Welke begeleiding u heeft gehad en waar u tegen aanliep? Meld u dan aan voor een online interview en help ons inzicht te krijgen in de carrièrepaden van schoolleiders.

Waarom dit onderzoek?
Uit eerder onderzoek van Voion naar de arbeidsmarkt van schoolleiders in het voortgezet onderwijs bleek o.a. dat het aantal vacatures voor directieleden stijgt en dat vooral leraren behoorlijk wat interesse hebben om schoolleider te worden. De inzichten uit dit vervolgonderzoek kunnen helpen in het werven en behouden van schoolleiders en daarmee het tekort aan schoolleiders te verkleinen.

Online interview
We zijn op zoek naar een aantal schoolleiders, teamleiders en afdelingshoofden die ons tijdens een individueel online interview (via Teams) iets over hun carrière willen vertellen. Vragen die aan bod zullen komen zijn o.a.: Was u eerst leraar? Had u altijd al interesse in het vak? Wat waren uw beweegredenen om schoolleider te worden? Waarom en hoe heeft u de overstap gemaakt? Heeft u drempels ervaren en heeft u begeleiding gehad vanuit het bestuur?

Het interview zal plaatsvinden op een moment dat het u schikt en zal ongeveer 45 minuten duren. Uiteraard stellen we u als eerste op de hoogte van de uitkomsten van het onderzoek.

Deelnemen?
U helpt ons enorm als u wilt deelnemen aan dit onderzoek. Meld u uiterlijk 13 september aan via info@voion.nl. Wij nemen vervolgens contact met u op om een afspraak voor het interview te plannen.

Nb. Stuur dit bericht gerust door naar schoolleiders, teamleiders en afdelingshoofden binnen uw school!