Detail Sfeer

Nieuws

Ismail Aghzanay vo-leraar van het jaar 2021

maandag 6 december 2021 | Onderwijsarbeidsmarkt

Op zaterdag 4 december, vanuit College de Brink in Laren, namen de vier winnaars van de verkiezing Leraar van het Jaar hun awards in ontvangst. Deze keer geen zaal vol joelende leerlingen en supporters, maar op een geheel ingetogen, coronaproof wijze. De beoordeling door de verschillende vakjury’s, bestaande uit vertegenwoordigers van de belangrijkste organisaties in het onderwijs, vond online plaats. En de bekendmaking van de winnaars, opgeluisterd met de bijdrage van Peter Heerschop, was live vanuit Laren door iedereen te volgen.

Ismail Aghzanay won de verkiezing leraar van het jaar 2021 voor het voortgezet onderwijs. Ismail heeft de jury geraakt met zijn kwetsbaarheid. Hij vindt dat alles staat of valt met de dialoog, tussen leraar en leerling, waar positiviteit en kwetsbaarheid, een plaats hebben, want juist deze zorgen voor verbinding. Deze leraar vindt het belangrijk om kansen te creëren voor elke leerling en leraar. De vakjury heeft daarom gekozen voor Ismail Aghzanay als Leraar van het Jaar VO.

De overige winnaars zijn: Leraar van het jaar PO Angela Esajas, Leraar van het jaar SO Jasper van der Noordt en Leraar van het jaar mbo Kirsten Cuppen.

Ambassadeurs
De vier winnaars zijn een jaar lang het gezicht van de beroepsgroep en ambassadeur binnen hun sector. Dat betekent dat ze gedurende het jaar op verschillende momenten het onderwijsvak promoten en zich inzetten voor thema’s die de kwaliteit van de beroepsgroep raken. Zij worden vaak uitgenodigd aan talkshow tafels, zij participeren in onderwijsdebatten met collega’s, beleidsmakers, politici op radio en TV en leveren bijdragen in onderwijsvakbladen. Zo zijn ze te gast bij de Big Improvement Day, een dag waarop traditiegetrouw positieve ontwikkelingen in onder meer het onderwijs worden belicht, en worden zij vaak als gastspreker uitgenodigd op allerlei onderwijsevents.

Sinds 1999 wordt de verkiezing Leraar van het Jaar georganiseerd. Inmiddels is de groep van 40 Leraren van het Jaar uitgegroeid tot de Stichting Leraren van het Jaar. Deze stichting wordt bestuurd door leraren en werkt zonder middelen van derden aan de realisatie van haar doel: ambassadeur zijn voor kwalitatief leraarschap en de promotie van deze professie die ten grondslag ligt aan alle andere professies.