GP Kees Winkelman 7117 LR 1600

Nieuws

LesgeveninZeeland.nl van start

maandag 9 maart 2020 | Onderwijsarbeidsmarkt

Op vrijdag 14 februari vond in Goes de lancering plaats van het nieuwe platform lesgeveninZeeland.nl.  De website geeft voorlichting over de diverse mogelijkheden die er zijn om aan de slag te gaan als leerkracht of docent in het Zeeuwse onderwijs

Het platform heeft als doel om nieuwe studenten, zij-instromers en ervaren leraren en docenten te werven, om zo de verwachte personeelstekorten te pareren. Op de website worden alle onderwijsvacatures geplaatst. Hiervoor is de samenwerking aangegaan met de Zeeuwsevacaturebank.nl. Daarnaast vindt u er meer informatie over de inhoud van het werk, over wonen en werken in Zeeland voor de doelgroepen buiten de provincie en inspirerende verhalen van Zeeuwse leraren en docenten.

Het platform is een deelproject uit en wordt gefinancierd door de subsidieregeling Regionale Aanpak Lerarentekort. Andere deelprojecten zijn onder meer mobiliteit binnen het onderwijs, professionalisering en innovatie.

Interview met Saskia Szarafinski en Gorik Hageman
In deze podcast interviewt Tjip de Jong twee trekkers van dit regionale samenwerkingsverband: Saskia Szarafinski en Gorik Hageman. Hoe krijg je middelbare scholieren geïnteresseerd in een loopbaan in het onderwijs? Hoe laat je ze kennismaken met het vak? En wat vraagt dit van scholen en begeleiders om dit van de grond te trekken? Luister hier naar het gesprek.