Voion | Arbeidsmarkt & opleidingsfonds voortgezet onderwijs

Er wordt gezocht op *

Nieuws

Maak uw leerlingen enthousiast voor het leraarschap met Helden voor de Klas

dinsdag 2 april 2019 | Arbeidsmarkt & mobiliteit | Algemeen Voion

Meer studie- en masterkiezers die voor het vak leraar gaan en zich inschrijven voor een lerarenopleiding, dat is het streven van de studiekeuzecampagne Helden voor de klas. Want het onderwijs heeft meer helden voor de klas nodig! Ook uw school kan de campagne bij leerlingen onder de aandacht brengen.

Helden voor de klas richt zich op bovenbouw havo- en vwo-scholieren en laatstejaars bachelor studenten in een kernvak dat relevant is voor één van de tekortvakken.

De campagne streeft er naar vooroordelen over het vak en de opleiding weg te nemen en een fris perspectief te bieden op het vak leraar. Er wordt veel aandacht besteed aan intrinsieke drijfveren, zoals betekenisvol werk willen doen. Maar ook de baanzekerheid voor de komende jaren komt aan de orde. Er is ook een online test die jongeren inzicht geeft over welke eigenschappen ze beschikken, hoe die passen bij het beroep leraar en of welk onderwijs het beste bij hen aansluit. Die test is inmiddels ruim 20.000 keer ingevuld.

Ook decanen of LOB-coördinatoren kunnen de test aan talentvolle leraren-in-spe aanreiken. Zien zij in één van hun leerlingen een toekomstige collega? Help meer scholieren enthousiast te maken voor de lerarenopleidingen! De test is te vinden via heldenvoordeklas.nu en nog tot eind 2019 beschikbaar!

Helden voor de klas is een gezamenlijk initiatief van Voion en het Arbeidsmarktplatform PO om samen zoveel mogelijk studie- en masterkiezers voor het onderwijs te enthousiasmeren. Met deze campagne wil Voion bijdragen aan een oplossing voor de groeiende vraag naar leraren voor de tekortvakken.

Download hieronder de campagnemiddelen Helden voor de klas:
Eva_NB_VOETBAL_570x240.gif
  • banner Jeanine
JAENINE_BANNER_618x160.gif