GP Kees Winkelman 7117 LR 1600

Nieuws

Masteropleiding volgen? Financier het met de Schoolleidersbeurs-VO!

dinsdag 12 maart 2024 | Onderwijsarbeidsmarkt | Veilig en vitaal werken | Algemeen Voion

Plannen om u als schoolleider verder te professionaliseren? Wist u dat als u een NVAO geaccrediteerde masteropleiding gaat volgen, u een tegemoetkoming voor de opleidings-, vervangings- en overige kosten van maximaal € 45.000 kunt krijgen vanuit de Schoolleidersbeurs-VO? Voor opleidingen die starten in september kunt u al vanaf april aanstaande een beurs aanvragen. U kunt ook nog met terugwerkende kracht een beurs aanvragen als u op of na 1 augustus 2023 met een NVAO geaccrediteerde masteropleiding bent gestart. 

Van teamleider tot rector
De beurs is er voor schoolleiders in het voortgezet onderwijs. Dus als u teamleider, unitleider, afdelingsleider, (adjunct)directeur of (con)rector bent en u gaat een NVAO geaccrediteerde masteropleiding volgen, dan kunt u in aanmerking komen voor de Schoolleidersbeurs-VO. De exacte voorwaarden voor de beurs vindt u op Schoolleidersbeurs-VO - Voorwaarden.

Voldoet u nú niet aan alle voorwaarden van de beurs?
Studiejaar 2023-2024 is een pilotjaar voor de Schoolleidersbeurs-VO. Sociale partners evalueren momenteel de regeling. Mogelijk worden de voorwaarden van de regeling voor het volgende studiejaar aangepast. Houd de website dus goed in de gaten.

Inspiratie nodig?
Lees het interview met Ralf Buiter (sinds 1 maart bestuurder/algemeen directeur van Dr. Aletta Jacobs College, voorheen directeur van Quintus (havo- en vwo-afdeling) van het Dr. Nassau College) waarin hij vertelt over wat zijn masteropleiding hem heeft opgeleverd. Ook heeft hij tips voor andere schoolleiders die een masteropleiding willen volgen.

Vragen?
Bel voor algemene vragen op werkdagen tussen 10 en 16 uur met de helpdesk van de Schoolleidersbeurs-VO: 070 - 376 59 86. Of stuur een e-mail naar info@schoolleidersbeursvo.nl. Vragen over een aanvraag kunt u stellen via aanvraag@schoolleidersbeurs-vo.nl of bel met 088 – 008 45 25 (op werkdagen van 8:30 tot 17 uur).