Detail Sfeer

Nieuws

Meld u aan voor de Start-Tweedaagse tijdens de Week van de Starter

maandag 13 juni 2022 | Onderwijsarbeidsmarkt

Van 10 tot en met 14 oktober 2022 vindt voor de tweede keer de Week van de Starter plaats. De VO-academie organiseert in die week verschillende bijeenkomsten rond het inwerken en begeleiden van startende leraren, schoolleiders en bestuurders. Ook deelt ze relevante publicaties en instrumenten om - samen met leidinggevenden en HR - werk te maken van een goede start. Op 13 en 14 oktober 2022 vindt de Start-Tweedaagse plaats, een gezamenlijke activiteit van de VO-academie, Voortgezet Leren en Begeleiding Startende Leraren.

Een nieuwe rol vraagt om nieuwe kennis, vaardigheden en houding. Daar komen ook veel vragen en onzekerheden bij kijken. Niet alleen voor de starter zelf, maar ook voor de school is het daarom noodzakelijk een beginnende docent, schoolleider of bestuurder goed toe te rusten en te begeleiden.

Tijdens de week gaat het natuurlijk over de begeleiding zelf, maar ook over hoe u een goed inwerkprogramma kunt opzetten, in relatie met het strategisch HR-beleid (SHRM) van de school.

Start-Tweedaagse
Op 13 en 14 oktober vindt in de Utrechtse Stadsvrijheid een inspirerend en interactief programma plaats, georganiseerd door de VO-academie, Voortgezet Leren en Begeleiding Startende Leraren.

  • De tweedaagse is de start voor de inwerktrajecten van de VO-academie voor beginnende schoolleiders en bestuurders. Met keynotespreker Leo Bormans (geluksonderzoeker, schrijver en inspirator) en andere inspirerende sprekers zoals Frank Weijers (ervaren proceskundige), Annemarie Mars (veranderexpert) en Jos Kusters (voorzitter OMO).

    Meer informatie en aanmelden voor de inwerktrajecten: 
  • Tegelijkertijd organiseren Voortgezet Leren en Begeleiding Startende leraren een speciaal programma voor bestuurders, schoolleiders en HR-professionals die bezig zijn met het opzetten of verder ontwikkelen van de begeleiding van starters. Sprekers zijn onder andere Marco Snoek en Helma Oolbekkink. Het precieze programma en de aanmeldprocedure wordt nog gecommuniceerd.
  • Daarnaast presenteert de VO-academie in de Week van de Starter ook een nieuw katern over een goede start en begeleiding, en de rol van de schoolleiding en SHRM hierin. 

Het Platform Samen Opleiden biedt verschillende publicaties en activiteiten aan over het begeleiden van startende leraren.