GP Kees Winkelman 7117 LR 1600

Nieuws

Nieuwe functionaliteiten in Scenariomodel-VO: Optimaliseer uw strategische personeelsplanning

donderdag 13 juni 2024 | Onderwijsarbeidsmarkt | Algemeen Voion

Het Scenariomodel-VO is recentelijk uitgebreid met twee nieuwe functionaliteiten voor niet-lesgevend personeel en flexibele inzet van bevoegdheden. Deze helpen u een nog betere strategische personeelsplanning te maken voor uw organisatie.

Schuifmogelijkheid voor tekort- en overschotvakken en andere bevoegdheid
Met de nieuwe ‘schuifmogelijkheid’ krijgt u inzicht in de mogelijkheden om leerkrachten naast hun huidige vakken ook les te laten geven in andere vakken waarvoor zij bevoegd zijn. Of ze bij te laten scholen voor vakken waarvoor ze on(der)bevoegd zijn. U kunt zo optimaal gebruik maken van uw beschikbare personeelsbestand en eventuele tekorten of overschotten opvangen.

Strategische personeelsplanning voor directie en ander onderwijsondersteunend personeel
Met de oplopende tekorten bij schoolleiders en het groter wordende aandeel oop’ers is het zinvol inzicht te krijgen in de personeelsbehoeften van deze personeelsgroepen binnen uw school, bestuur of regio. Daarom is het nu mogelijk om voor niet-lesgevend personeel (school- en teamleiders en ander onderwijsondersteunend personeel) een afzonderlijke strategische personeelsplanning te maken, die in een apart overzicht wordt gepresenteerd.

Wij zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe functionaliteiten uw gebruik van het Scenariomodel-VO verder zullen optimaliseren en u zullen helpen bij het maken van weloverwogen strategische HRM-beslissingen.

Online demo en handleiding
Om u op weg te helpen met deze nieuwe mogelijkheden organiseren wij op donderdag 19 september van 10 tot 11.30 uur een kosteloze online demo van de nieuwe functionaliteiten en hebben wij een uitgebreide handleiding beschikbaar gesteld.

Tijdens de online demo nemen wij u stap voor stap mee door de module voor strategische personeelsplanning en de nieuwe functionaliteiten. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Heeft u vragen of behoefte aan ondersteuning? Wij staan klaar om u te helpen. Neem gerust contact met ons op via scenariomodelvo@caop.nl.