GP Kees Winkelman 7117 LR 1600

Nieuws

OCW Werkdrukchallenge: vier creatieve oplossingen om werkdruk te verlagen

dinsdag 7 december 2021 | Veilig en vitaal werken | Algemeen Voion

Met de 'Werkdrukchallenge' stelde het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) bedrijven in de gelegenheid om creatieve oplossingen te bedenken om werkdruk te verlagen in het voortgezet onderwijs. De jury koos uiteindelijk vier winnaars die hun oplossing mochten uitvoeren op een vo-school. Graag delen wij de winnende ideeën en de ervaringen van de scholen met u.

Met deze challenge wilde OCW de ontwikkeling van nieuwe oplossingen voor de aanpak van werkdruk stimuleren en deze koppelen aan bestuurders en schoolleiders. Op de oproep reageerden 63 bedrijven. Daarvan selecteerde  OCW een groep van tien bedrijven die hun oplossing mochten pitchen voor een jury bestaande uit mensen van OCW, sociale partners in het voortgezet onderwijs en Voion. De jury koos uiteindelijk vier winnaars die ieder budget kregen om hun oplossing te testen op een vo-school. 

De vier winnaars kwamen met de volgende ideeën: 

  • Wegmetwerkdruk.nl: gedragsverandering door e-learnings en games 
  • Behavior Change Group: wetenschappelijke aanpak om werkdruk te verlagen 
  • 123 Habit: oude gewoontes afleren met een app 
  • Teamspot: platform voor beroepsgerichte schoolactiviteiten 

Wilt u meer lezen over de ideeën? Of wilt u weten hoe de deelnemende schoolbesturen de pilots hebben ervaren? Lees dan het artikel>>

Meer weten over werkdruk en werkstress? Ga naar het dossier Werkdruk en werkstress op de Voion website.