GP Kees Winkelman 7117 LR 1600

Nieuws

Stagewerkboekje vernieuwd

woensdag 24 januari 2024 | Veilig en vitaal werken

Bijna alle vmbo BWI-leerlingen gaan op stage. Het maken (en vastleggen) van goede afspraken tussen werkgever, school en leerling is daarbij van groot belang. Ook is het goed als leerlingen informatie krijgen over bijvoorbeeld gedragsregels tijdens hun stage. Het stagewerkboekje dat het Platform vmbo BWI daarvoor heeft gemaakt is nu vernieuwd.

Het stagewerkboekje is vernieuwd in samenwerking met een hogere veiligheidskundige van Volandis. Zodat het weer voldoet aan de nieuwste richtlijnen.

Het boekje bevat o.a. een stageovereenkomst met de regels waaraan de verschillende partijen moeten voldoen, die getekend wordt door school, bedrijf, stagiaire en ouders. Verder bevat het boekje informatie voor de leerling, invulbladen om te gebruiken tijdens de stage en de controlekaart praktijkbegeleider jongeren voor werkzaamheden die jongeren al dan niet op stage mogen uitvoeren.

Het stagewerkboekje is door lidscholen van het Platform vmbo BWI te downloaden via de website van het Platform vmbo BWI.

Om leerlingen basiskennis van stage te geven is de module Basisveiligheid ontwikkeld. Meer informatie daarover kunt u vinden onder de button Basisveiligheid op de website van het Platform vmbo BWI.

Bron: Platform vmbo BWI