GP Kees Winkelman 7117 LR 1600

Nieuws

Sterk Medezeggenschap ontwikkelt toolkit voor nieuwe MR-leden

dinsdag 26 april 2022 | Onderwijsarbeidsmarkt | Veilig en vitaal werken

Er komt veel kijken bij medezeggenschapswerk. Om nieuwe MR-leden op weg te helpen, heeft Sterk Medezeggenschap een MR-starterskit ontwikkeld. In deze toolkit vindt u inspirerende video’s, artikelen en handreikingen met handige tips, overzichtelijke infographics en informerende podcasts voor een vliegende start in de MR.

Wat komt er allemaal kijken bij het medezeggenschapswerk in het funderend onderwijs? Wie is waar verantwoordelijk voor? Hoe ziet de rol van ouders en personeelsleden in de medezeggenschapsraad eruit? Hoe ziet goede medezeggenschap eruit? En welke onderwerpen en ontwikkelingen spelen er in en om de school? In de MR-starterskit vindt u tips en adviezen voor een zachte landing van nieuwe leden in de MR. Oók voor de ontvangende (G)MR, schoolbestuur en schoolleider.

Ga naar de MR-starterskit>>

Goede medezeggenschap
Medezeggenschap draagt bij aan het goed functioneren van een school en daarmee ook aan de kwaliteit van het onderwijs. Daarom is het belangrijk dat niet alleen MR-leden, maar ook schoolleiders en schoolbestuurders goed op de hoogte zijn van wat er allemaal bij medezeggenschap komt kijken. Sterk Medezeggenschap ondersteunt alle betrokkenen met een laagdrempelige kennisbank om verdieping te geven aan medezeggenschap.

Project Sterk Medezeggenschap
Het project Sterk Medezeggenschap is een initiatief van het ministerie van OCW en wordt uitgevoerd door het CAOP. Hierin werkt het CAOP samen met: PO-Raad, VO-raad, AVS, Algemene Onderwijsbond, CNV onderwijs, FVOV, LAKS, VOO en Ouders en onderwijs.