Voion | Arbeidsmarkt & opleidingsfonds voortgezet onderwijs

Er wordt gezocht op *

Nieuws

Subsidie regionale aanpak lerarentekort: aanvragen vanaf vandaag mogelijk

dinsdag 15 januari 2019 | Arbeidsmarkt & mobiliteit | Algemeen Voion

Vanaf vandaag kunnen schoolbesturen en lerarenopleidingen subsidie aanvragen voor een gezamenlijke aanpak van het lerarentekort in de regio. Heeft u vragen over de subsidieregeling? Maandag 21 januari tussen 15.00 en 17.00 uur houden de regioadviseurs van Voion een telefonisch spreekuur.

Nu subsidie aanvragen
Met de subsidieregeling kunnen schoolbesturen samen met collega-besturen, lerarenopleidingen en andere partners in de regio een plan van aanpak ontwikkelen en uitvoeren om het lerarentekort gezamenlijk aan te pakken. De subsidie voor een aanpak in het voortgezet onderwijs bedraagt maximaal €250.000 per regio. Indien bij het vo ook het mbo deelneemt wordt een extra subsidie van maximaal €75.000 verstrekt. U kunt uw aanvraag vanaf vandaag tot en met 31 augustus 2019 online indienen via dus-i.nl. Subsidieaanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld en toegekend.

Telefonisch spreekuur 21 januari
Maandag 21 januari tussen 15.00 en 17.00 uur staan onze regioadviseurs voor u klaar om al uw vragen over de subsidieregeling te beantwoorden. Heeft u vragen over de voorwaarden? Wilt u advies bij het opstellen van het plan van aanpak? Neem dan contact op, tijdens het spreekuur, met tel: 070-3 765 756.

Wilt u op een ander moment bellen? Dan staan de adviseurs ook voor u klaar: 
  • Regio Zeeland, Brabant, Limburg, Gelderland en Overijssel:
    - Jack de Bruin, tel: 06-22 93 96 65
  • Regio Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland, Noord Holland, Zuid Holland en Utrecht:
    - Robert Hommen, tel: 06-10 07 41 70
Wilt u graag gebeld worden?
Laat via dit formulier uw telefoonnummer en gewenst tijdstip van bellen achter, dan nemen wij contact met u op!

Verdiepingsbijeenkomst subsidie regionale aanpak lerarentekort
Op maandagmiddag 11 februari a.s. vindt de verdiepingsbijeenkomst ‘Vergroten van de vijver’ plaats in Utrecht. Vergroot uw netwerk, laat u inspireren door praktijkvoorbeelden en kom in gesprek met mensen die ervaring hebben in regionale samenwerking en aanpakken van het lerarentekort. Zelf kunt u ook aan de slag in werkateliers ‘van regeling naar plan’. Ook minister Slob gaat met diverse partijen in gesprek over het lerarentekort.

Meer informatie