Voion | Arbeidsmarkt & opleidingsfonds voortgezet onderwijs

Er wordt gezocht op *

Nieuws

Vanaf 13 augustus weer aanvragen LOF-subsidie mogelijk

vrijdag 3 augustus 2018 | Loopbaan & professionalisering

Ook in het schooljaar 2018-2019 is weer subsidie beschikbaar vanuit het Leraren Ontwikkel Fonds (LOF). Leraren met een goed initiatief voor verbetering van het onderwijs kunnen een aanvraag indienen voor subsidie en begeleiding. In totaal zijn er drie aanvraagrondes; de eerste loopt van 13 augustus tot 17 september 2018.

Individuele leraren met een goed initiatief kunnen, met instemming van zijn of haar bevoegd gezag, een aanvraag indienen. Voor eventuele ondersteuning bij het formuleren van de aanvraag kan de leraar een beroep doen op een LOF-coach. Nadat de aanvraag door een jury is beoordeeld en goedgekeurd, krijgt de deelnemer een jaar lang ondersteuning in de vorm van o.a. een financiële bijdrage van maximaal € 75.000, leerbijeenkomsten, coaching en een podium om het initiatief met een groter publiek te delen.

In het schooljaar 2018-2019 zijn er drie aanvraagrondes, waarna de jury de inzendingen beoordeelt en deelname aan het LOF toewijst:
  • 13 augustus 2018 tot 17 september 2018
  • 18 september 2018 tot 22 januari 2019
  • 23 januari 2019 tot 16 april 2019
Over LOF
De leraar is de centrale spil en de creatieve architect van het onderwijs. Het LOF wil die positie van leraren stimuleren en leraren uit verschillende sectoren met oog voor vernieuwing aan elkaar verbinden. Leraren worden in staat gesteld om hun professionele vermogen om zelf aan onderwijsontwikkeling te werken te vergroten en elkaar door netwerkvorming te versterken. Het LOF ondersteunt leraren bij het uitwerken van hun initiatief en zorgt dat de deelnemers van en met elkaar te kunnen leren. Als vertegenwoordiger van de beroepsgroep ligt de organisatie en ontwikkeling van het LOF in handen van de Onderwijscoöperatie.

Meer informatie