GP Kees Winkelman 7117 LR 1600

Nieuws

Veilig werken in een kunstvaklokaal

maandag 21 maart 2022 | Veilig en vitaal werken | Algemeen Voion

Om docenten van de kunstvakken te ondersteunen in waar zij recht op hebben in hun praktijklokaal volgens de veiligheidsnorm en Arbowetgeving heeft Voion samen met de VLS voor muziekdocenten en VONKC (Vereniging Onderwijs Kunst en Cultuur) de website veiligekunstvaklokalen.nl gemaakt.

Het lokaal waar de muziek-, dans-, drama-, film- of beeldende lessen worden gegeven is een belangrijke plek in de school. Dit moet een plek zijn waar leerlingen en docenten veilig en verantwoord kunnen werken. Denk hierbij aan het goed regelen van zaken als ventilatie, geluidsoverlast en sociale veiligheid, maar ook aan het veilig gebruiken van apparatuur.

Op de website veiligekunstvaklokalen.nl staat informatie over wat er gedaan moet worden om aan de Arbowetgeving te voldoen. Je vindt er checklists en instructiekaarten om te controleren of jouw lokaal en apparatuur veilig zijn of hoe je ze veilig gebruikt.Meer over veiligepraktijklokalen.nl
Veiligheid is belangrijk. Op de werkplek, maar ook in de praktijklokalen in het voortgezet onderwijs. Voion ontwikkelde in samenwerking met diverse platforms en vakverenigingen meerdere websites voor veilige praktijklokalen. Er zijn al websites voor veilige practica bij natuurwetenschappen, de onderbouw techniek, praktijkonderwijs en voor de vmbo-profielen Bouwen, Wonen en Interieur (BWI), Mobiliteit en Transport (M&T), Produceren, Installeren en Energie (PIE), Dienstverlening en Producten (D&P) en Zorg en Welzijn (Z&W). De websites zijn allemaal te vinden via veiligepraktijklokalen.nl.