GP Kees Winkelman 7117 LR 1600

Nieuws

VO-Signaal: Wie is verantwoordelijk voor veiligheid?

dinsdag 10 maart 2020 |

Arbo Vo 297

De school is verantwoordelijk voor de gezondheid en veiligheid van haar werknemers en leerlingen. Maar hoe staat het met personen die geen werknemer van de school zijn, zoals bezoekers of medewerkers van organisaties waarmee u samenwerkt of die u inhuurt voor een klus? Wie is dan verantwoordelijk voor de gezondheid en veiligheid van die personen en wie moet wat doen om ongevallen te voorkomen? U leest het in het nieuwe ‘VO-Signaal: Wie is verantwoordelijk voor veiligheid?’.

In dit nieuwe VO-Signaal van Voion leggen we uit wie werknemers zijn en wie niet (bijvoorbeeld vrijwilligers en zzp’ers) en welke verantwoordelijkheid de school heeft voor deze personen.

Bekijk het VO-Signaal: Wie is verantwoordelijk voor arbeidsomstandigheden?

Een gezonde en veilige school
Voion ondersteunt scholen bij het bieden van een veilige omgeving voor leerlingen en personeel. Op onze website staan onderzoeken, instrumenten, praktijkverhalen en meer informatie die scholen kunnen gebruiken bij de zorg voor veilig en vitaal werken. Via de Arbocatalogus-VO worden de arbonormen gepubliceerd die gelden voor het voortgezet onderwijs.