GP Kees Winkelman 7117 LR 1600

Nieuws

Wetsvoorstel tot wijziging van de re-integratieverplichtingen in het tweede ziektejaar bij werknemers van kleine en middelgrote werkgevers

dinsdag 28 november 2023 | Onderwijsarbeidsmarkt

Op dit moment ligt ter internetconsultatie het wetsvoorstel ‘tot wijziging van de re-integratieverplichtingen in het tweede ziektejaar bij werknemers van kleine en middelgrote werkgevers’ voor. De bedoeling is kleine en middelgrote werkgevers meer duidelijkheid te geven over de re-integratieverplichtingen.

Onder voorwaarden wordt het voor deze werkgevers mogelijk om het eerste spoor van re-integratie af te ronden aan het eind van het eerste ziektejaar. Uiterlijk in week 52 van de ziekte kunnen werkgever en werknemer schriftelijk overeenkomen het eerste spoor af te ronden en te starten aan het tweede spoor bij een andere werkgever. De werknemer heeft veertien dagen bedenktijd bij het sluiten van een dergelijke afspraak. In voorkomende gevallen kan het tweede spoor ook worden gestart zonder goedkeuring van de medewerker maar met toestemming van UWV. Die toestemming dient dan uiterlijk in week 42 van de ziekte te worden aangevraagd.

Het gaat uiteraard nog om een wetsvoorstel, er is nog géén sprake van nieuwe regelgeving.

Ga naar de Re-integratiegids-VO voor informatie over re-integratieverplichtingen >>