Detail Sfeer

Nieuws

Wilt u ambitieuze trainees op uw school?

maandag 22 februari 2021 | Onderwijsarbeidsmarkt

Wilt u initiatiefrijke, breed geïnteresseerde en academisch opgeleide docenten de school in halen? Trainees in onderwijs is op zoek naar nieuwe partnerscholen: enthousiaste en betrokken scholen die zich willen verbinden aan het traineeship.

Trainees in onderwijs kan u koppelen aan trainees die veel zin hebben om met uw leerlingen te werken en daarbij hun blik open houden voor alles wat er speelt in de school en ontwikkeling breder in het onderwijs. Mensen die met een nieuwsgierige houding gericht zijn op verbinding binnen én buiten uw school. Een leraar in opleiding die graag positieve impact wil maken en maatschappelijk betrokken is.

In een traject-op-maat halen jonge academici hun eerstegraads lesbevoegdheid, gaan ze direct aan de slag als docent op een school, én volgen ze een persoonlijk verdiepingsprogramma, gericht op leiderschap, ondernemerschap en onderzoek. De trainees krijgen zo de kans om het docentschap te combineren met het realiseren van betekenisvolle ontwikkelingen voor het onderwijs. Hiermee wordt een nieuwe doelgroep van ambitieuze academici aangesproken, die het onderwijs een impuls kunnen geven en bijdragen aan de school als lerende organisatie.

Kijk voor meer informatie op de website van Trainees in onderwijs en neem contact op om een verkennend gesprek te voeren over de mogelijkheden van trainees voor uw school.

Stichting Trainees in onderwijs bestaat sinds 2018. Het is een onafhankelijke stichting die is ontstaan vanuit initiatief van de VO-raad, de VSNU en het ministerie van OCW. De organisatie bouwt voort op de projecten Eerst de Klas (EDK) en het Onderwijstraineeship (OTS) die in de periode 2009 tot 2018 zo’n 326 docenten hebben opgeleid.