VOION Dacapo Kees Winkelman 0986

Instrumenten

Digitaal Veiligheidsplan

Veilig en vitaal werken

Het Digitale Veiligheidsplan van Stichting School & Veiligheid biedt scholen en besturen een gestructureerd proces voor het maken van een schooleigen veiligheidsplan. Het Digitaal Veiligheidsplan is voor iedereen die bij de school betrokken is een levend document en biedt inzicht in wat op orde is en wat nog aandacht behoeft, waarbij aangegeven is waartoe de school wettelijk verplicht is. Het zet u aan het handelen van alle betrokkenen te verankeren en zo het veiligheidsbeleid te ‘borgen’.

In het Digitaal Veiligheidsplan verzamelt en omschrijft u alles wat komt kijken bij het Veiligheidsplan van de school, denk aan:

  • Antipestprotocol 
  • Meldcode en meldplicht
  • Risico-inventarisatie
  • Monitoring

Schoolbesturen aan zet
Voor schoolbesturen is er een versie van de tool ontwikkeld waarmee ze scholen handmatig kunnen toevoegen en hen richtlijnen kunnen meegeven, inclusief documenten. Dit stelt besturen in staat om een consistente en gestandaardiseerde aanpak te hanteren bij het ontwikkelen van veiligheidsplannen voor al hun aangesloten scholen. Met deze functionaliteit kunnen besturen snel en efficiënt de veiligheidsmaatregelen op scholen coördineren en ondersteunen.

Aan de slag met uw Schoolveiligheidsplan
U kunt via digitaalveiligheidsplan.nl kosteloos een account aanmaken. Aan de hand van vragen gaat u alle facetten rondom sociale veiligheid langs en aan het eind kunt u uw eigen Schoolveiligheidsplan (gratis) downloaden. U ontvangt inspiratie en krijgt inzicht in de wetten rondom sociale veiligheid op school.