VOION Dacapo Kees Winkelman 0640

Inspiratie

Podcast Zin in lesgeven: Onderwijsloket Midden-Brabant

dinsdag 18 juni 2024 | Onderwijsarbeidsmarkt | Algemeen Voion

Arend Jan Zwarteveen en Peter van der Zwaal spreken in deze podcast Zin in lesgeven met mensen van het Onderwijsloket Midden-Brabant om te horen wat een belangstellende bij hen kan halen.

Robert Jacobs is projectleider en zoekt met zijn team naar de onderwijspotentials. De taak van Judith Boetzkes-Bergmans (Fontys) ligt vooral bij de oriëntatie. Zij gaat vooral met belangstellenden in gesprek, bijvoorbeeld bij een ‘koffiemomentje’ op een van de scholen en vertelt over bevoegdheden en opleiding. Het is de taak van Henk Versluis (Fontys) om als ‘bovenbestuurlijk matcher’ de mensen na de oriëntatie te koppelen aan scholen en opleidingen.

In deze podcast bespreken zij wat het Onderwijsloket doet, van oriëntatie tot matching en opvang binnen scholen.

Podcast Zin in lesgeven
Peter van der Zwaal en Arend Jan Zwarteveen maken samen de podcast Zin in lesgeven. Peter is docent en programmaleider Leraar van Buiten en Arend Jan is docent, trainer en onderzoeker bij de lerarenopleiding van Hogeschool Windesheim. Ze bespreken de overstap met second-career teachers (zij-instromers), met begeleiders van deze docenten, met schoolleiders, beleidsmakers, onderzoekers en nog veel meer betrokkenen.
Deze podcast is opgenomen in samenwerking met Voion.
Meer podcasts die in samenwerking met Zin in lesgeven en Voion tot stand zijn gekomen >>