VOION Dacapo Kees Winkelman 0640

Inspiratie

Inspiratie: Webinar diversiteit en inclusie in het personeelsbestand

dinsdag 24 oktober 2023 | Onderwijsarbeidsmarkt | Veilig en vitaal werken | Algemeen Voion

(Door in de menubalk van de player op de ’cc’ te klikken, kunt u de ondertiteling activeren).

Waar begin je als je inclusief werkgeverschap en diversiteit en inclusie meer handen en voeten wilt geven in school? Op 12 oktober van 12.00 uur tot 13.00 uur organiseerde Voion een webinar met leraar van het jaar 2019 Lucelle Comvalius, onderzoeker Teuntje Vosters, HR-adviseur Erik van den Berg en docent Fatma Yilmazel - Demiral. In dit webinar gaan zij met elkaar in gesprek over hoe je inclusief denken en handelen een impuls kunt geven. Ook bespreken zij handelingsperspectieven om diversiteit & inclusie op personeelsgebied verder te brengen in het voortgezet onderwijs. Kijk nu naar de opname van het webinar.

Webinar terugkijken
Het webinar is opgedeeld in 3 delen. U kunt het webinar in zijn geheel terug kijken of starten bij een onderdeel.

Deel 1: Wat is diversiteit en inclusie en hoe kijken we er in het voortgezet onderwijs naar? >>
Deel 2: Inclusief denken en handelen bevorderen binnen vo-scholen >>
Deel 3: Handelingsperspectieven om diversiteit & inclusie op personeelsgebied verder te brengen in het voortgezet onderwijs >>

Tips en vragen
Tijdens het webinar konden kijkers vragen stellen. In bijgaand document leest u enkele vragen en antwoorden die tijdens het webinar aan de orde zijn gekomen en de tips die door de sprekers en kijkers zijn gedeeld. Naar tips en vragen>>

Over de sprekers
Heeft u naar aanleiding van het webinar vragen voor een van de sprekers? U kunt rechtstreeks contact opnemen.

  • Lucelle Comvalius is leraar van het jaar in 2019 en Docent Citizenship, Civics en Diversity. Zij is de gespreksleider van dit webinar.
  • Teuntje Vosters is onderzoeker bij antidiscriminatiebureau Radar. Ze heeft onder andere onderzoek gedaan naar diversiteit en inclusie bij vo-scholen in de regio Rotterdam. Lees hier het onderzoeksrapport Gelijke kansen in het Rotterdamse voortgezet onderwijs.
  • Erik van den Berg is teamleider corporate recruitment bij Windesheim en HR adviseur inclusie & diversiteit binnen diverse sectoren.
  • Fatma Jilmazel is docent zorg en welzijn en kernlid van de werkgroep diversiteit en inclusie bij Ons Middelbaar Onderwijs. Daarnaast heeft ze een eigen multiculturele dagbesteding IncludieQ.