VOION Dacapo Kees Winkelman 0986

Instrumenten

MR-starterskit: toolkit voor nieuwe mr-leden

Onderwijsarbeidsmarkt | Veilig en vitaal werken

MR-starterskit: toolkit voor nieuwe mr-leden | Voion | Arbeidsmarkt & opleidingsfonds voortgezet onderwijs

Sterk Medezeggenschap, een initiatief van OCW, heeft een starterskit ontwikkeld om nieuwe mr-leden op weg te helpen gedurende hun aanloop naar en start in de MR van hun school. Deze starterskit bestaat uit informatieve video’s waarin verschillende mr-leden aan het woord komen, podcasts die ingaan op zaken zoals de rol van een mr-lid of hoe medezeggenschap goed georganiseerd kan worden, maar bevat ook verschillende handreikingen over onderwerpen zoals het Advies goede medezeggenschap of waar je als mr-lid goede inhoudelijke informatie kan vinden ten behoeve van jouw werk.

Tevens bevat de starterskit tal van tips voor medezeggenschapsraden, variërend van tips hoe nieuwkomers in de mr goed verwelkomd kunnen worden door bijvoorbeeld een zittende mr of door de schoolleider tot 50 tips voor medezeggenschap uit de praktijk.

De starterskit bevat ook een link naar de MR-scan. Door de MR-scan in te vullen kunt u inzicht krijgen in de prestaties van de mr. De uitkomsten geven aan welke aspecten goed zijn binnen de mr, maar geeft ook verbeterpunten aan.