VOION Haganum 1672 2Header3

Inspiratie

 • thema

  dinsdag 20 juli 2021

  Terugblik online kennisevent Voldoende en goed personeel door regionale samenwerking

  Hoe draagt samenwerking bij aan de aanpak van het personeelstekort in het onderwijs? Om kennisdeling tussen RAP-regio's te bevorderen, organiseerden het Arbeidsmarktplatform PO, Voion en SOM op 9 juni het online kennisevent ‘Voldoende én goed personeel door regionale samenwerking’.

  Onderwijsarbeidsmarkt Algemeen Voion
 • thema

  woensdag 14 juli 2021

  Duurzaam integreren zij-instroom

  Hoe gaan de RAP-regio’s om met zij-instroom en wat is nodig om de inzet van ‘docenten van buiten’ te stimuleren? De verschillende regio’s hebben elk een andere ervaring met zij-instroom, maar zijn het over één ding eens: de discussie over waaróm je als bestuur een zij-instromer aan wilt stellen, is nog niet goed gevoerd.

  Onderwijsarbeidsmarkt Algemeen Voion
 • thema

  woensdag 9 juni 2021

  Docenten ontlasten én leerlingen beter helpen: Regius College Schagen kiest voor taakverlichting buiten de klas

  Het Regius College in Schagen heeft voor de besteding van de convenantsmiddelen ‘Aanpak lerarentekorten en werkdrukverlichting’ gekozen voor een bijzondere oplossing: het inrichten van twee leerlingenbalies en een structuurklas.

  Onderwijsarbeidsmarkt Veilig en vitaal werken
 • thema

  dinsdag 8 juni 2021

  Docenten werven in het technisch domein - Rijnmond

  Hogeschool Rotterdam werkt samen met TechForce Rijnmond om met gerichte voorlichtingsacties nieuwe docenten in het technisch domein te werven. Dit project heeft cofinanciering ontvangen uit de Stimuleringsregeling regionale aanpak lerarentekort voortgezet onderwijs van Voion (2018/2019).

  Onderwijsarbeidsmarkt Algemeen Voion
 • thema

  dinsdag 8 juni 2021

  Zij-instromer of hybride docent maken onderwijs aantrekkelijker

  In de onderlinge inspiratiesessie op 2 juni 2021 gingen vo en mbo in gesprek over zij-instroom en hybride docentschap.

  Onderwijsarbeidsmarkt
 • thema

  maandag 31 mei 2021

  Statushouders en wereldburgers aan de slag in het onderwijs

  In het project 'Statushouders en wereldburgers aan de slag in het onderwijs' krijgen hoogopgeleide, geïnteresseerde en geschikte statushouders en andere wereldburgers een opleiding tot tweedegraads docent in een tekortvak. Dit project heeft cofinanciering ontvangen uit de stimuleringsregelingen van Voion (2018/2019).

  Onderwijsarbeidsmarkt Algemeen Voion
 • thema

  woensdag 26 mei 2021

  Schoolbesturen Zaanstreek-Waterland maken regionale strategische personeelsplanning

  Vijf vo-besturen en het mbo in de regio Zaanstreek-Waterland maken een regionale strategische personeelsplanning zodat ze gezamenlijk kunnen anticiperen op de toekomstige arbeidsmarkt in de regio.

  Onderwijsarbeidsmarkt
 • thema

  dinsdag 25 mei 2021

  Technische docenten Steenwijkerland-Weststellingwerf

  Het doel van het project 'Technische docenten Steenwijkerland-Weststellingswerf' is om werknemers in techniek en ICT de mogelijkheid te bieden om een weloverwogen keuze te maken voor een eventuele overstap naar het onderwijs. Dit project ontving cofinanciering via de Stimuleringsregeling oriëntatietrajecten zij-instomers van Voion (2018/2019).

  Onderwijsarbeidsmarkt Algemeen Voion
 • thema

  woensdag 19 mei 2021

  Sociale veiligheid op school, ook voor medewerkers

  Een van de belangrijke taken van medewerkers in het voortgezet onderwijs is het bieden van een veilige leeromgeving aan leerlingen. Daarvoor hebben de medewerkers zelf ook een veilige werkomgeving nodig. Dit artikel is gepubliceerd in het magazine Van12tot18, mei 2021.

  Veilig en vitaal werken Algemeen Voion
 • thema

  woensdag 19 mei 2021

  RAP op stoom

  Eind april organiseerde Voion verdiepingssessies over de regionale aanpak personeelstekorten met als titel RAP op stoom. De projectleiders van de verschillende RAP-regio’s kwamen virtueel bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en actuele vraagstukken te bespreken.

  Onderwijsarbeidsmarkt Algemeen Voion

filteren