VOION Dacapo Kees Winkelman 0640

Inspiratie

 • thema

  dinsdag 18 juni 2024

  Podcast Zin in lesgeven: Onderwijsloket Midden-Brabant

  In deze podcast Zin in lesgeven bespreken Robert Jacobs, Judith Boetzkes-Bergmans en Henk Versluis wat het Onderwijsloket doet, van oriëntatie tot matching en opvang binnen scholen. Waarbij Judith vooral bezig is met de oriëntatie en Henk als ‘bovenbestuurlijk matcher’ de mensen na de oriëntatie koppelt aan scholen en opleidingen.

  Algemeen Voion Onderwijsarbeidsmarkt
 • thema

  donderdag 13 juni 2024

  Groeien in leiderschap: “Ik leer vanuit een breder perspectief kijken naar mijn school”

  Hester Neppelenbroek vroeg de Schoolleidersbeurs-VO aan en startte de Executive Master of Management in Education (MME) bij TIAS. Het interview met haar is gepubliceerd in School Leidend Nederland van CNV Schoolleiders, juni 2024.

  Onderwijsarbeidsmarkt Algemeen Voion
 • thema

  woensdag 12 juni 2024

  Werk aan je voortschrijdend inzicht

  Rick van Workum en Emile Thijssen zijn bij Voion verantwoordelijk voor het programma Veilig en vitaal werken. “Een heel breed onderwerp waar de personeelsgeleding van de medezeggenschapsraad veel invloed kan uitoefenen.” Dit artikel is verschenen in de rubriek De Experts in het magazine InfoMR van de AOb.

  Veilig en vitaal werken Algemeen Voion
 • thema

  donderdag 16 mei 2024

  Onderwijstijd verminderen: “Laat de keuze aan de vaksecties”

  Dit is een praktijkverhaal van het programma Voortgezet Leren van de VO-raad. Simon Vellinga, conrector formatie en financiën, Nan Botting, rector, en Eduard Jansen, Aardrijkskundeleraar, bij het Keizer Karel College vertellen over hun aanpak van het verminderen van onderwijstijd. 

  Onderwijsarbeidsmarkt
 • thema

  dinsdag 14 mei 2024

  Het belang van diversiteit: leerlingen moeten zich kunnen herkennen in een docent

  Feray Sunguroglu is van Turks-Nederlandse afkomst en werkt als docent maatschappijleer op een middelbare school. Ze vindt het belangrijk dat er meer docenten van kleur gaan werken in het onderwijs.

  Onderwijsarbeidsmarkt Algemeen Voion
 • thema

  dinsdag 14 mei 2024

  Groeien in leiderschap: ''Ik wil me de strategische rol van schoolleider eigen maken''

  Barry Hodiamont, schoolleider van Yuverta vmbo Heerlen, vertelt over de masteropleiding die hij volgt met behulp van de Schoolleidersbeurs-VO: “Door mijn masteropleiding heb ik mijn blik verruimd, kijk ik meer vanuit een verdiepende en onderzoekende blik naar zaken.” Het interview met Barry verscheen in het magazine Van12tot18.

  Onderwijsarbeidsmarkt Algemeen Voion
 • thema

  donderdag 25 april 2024

  Webinar Een inclusieve werkomgeving in het belang van personeel en leerlingen

  In dit webinar gaat Lucelle Comvalius in gesprek met 4 tafelgasten over visie en strategieontwikkeling om een inclusieve werkomgeving te bevorderen, het uitdagen van onbewuste vooroordelen en de kracht van diverse rolmodellen.  

  Onderwijsarbeidsmarkt Algemeen Voion
 • thema

  woensdag 24 april 2024

  Praktijkroute promoot leraarschap onder scholieren

  Het Eligant Lyceum in Zutphen is een van de negen pilotscholen waar leerlingen kunnen kiezen voor de praktijkroute havo-Educatie. Hierin ontdekken ze of werken in het onderwijs iets voor ze is. Bron: Aob

  Onderwijsarbeidsmarkt
 • thema

  dinsdag 9 april 2024

  Minder kwantiteit, meer kwaliteit

  Minder onderwijstijd kan meer ontwikkeltijd voor leraren opleveren. Dat biedt ruimte om samen te werken aan betere onderwijskwaliteit. Lector Marco Snoek en rector Marcel van Dijk van het Vechtstede College delen hun ervaringen. Bron: Voortgezet Leren

  Onderwijsarbeidsmarkt
 • thema

  donderdag 28 maart 2024

  Lerarentekorten terugdringen met wereldburgers voor de klas

  Diversiteit staat hoog in het vaandel op het Rijswijks Lyceum en het Van Vredenburch College. Mohammed Abualkibash en Ramazan Kivrak staan er voor de klas. Zij komen – samen met Jacco Sloover, conrector van deze brede scholengemeenschap, aan het woord in deze podcast Zin in lesgeven over diversiteit.

  Onderwijsarbeidsmarkt Algemeen Voion

filteren