VOION Haganum 1672 2Header3

Inspiratie

Een eigen psycholoog in dienst

Veilig en vitaal werken

“Het is natuurlijk makkelijk een medewerker naar de arbodienst te sturen en alles volgens vaste procedures te laten verlopen. Maar of dat het beste werkt?”

SSCO maakte de volgende keuzes:
 • Contract afgesloten met een nieuwe arbodienst
  “We wilden alleen nog maar de diensten van een arts afnemen bij de arbodienst, dus hebben we het oude contract opgezegd. Bij drie diensten hebben we offerte opgevraagd, ook de oude, daarna hebben we gekozen voor een nieuwe dienst.”
 • Arbo-arts gezocht met dezelfde visie als de school
  “Het is belangrijk samen te werken met een arts, die dezelfde ideeën en aanpak heeft als de school. Onze nieuwe arbodienst liet ons dat rustig uitzoeken. Lang hadden we niet nodig, met de allereerste arts die we spraken, hadden we meteen een goed gevoel.” 
 • Arbo-arts spreekuur laten houden op centraal bureau
  “Als medewerkers trainingen hebben of andere bijeenkomsten komen ze naar het bestuursgebouw, het is vreemd als ze dan voor een bezoek aan de arbo-arts ineens naar een heel andere locatie moeten. Daarom houdt de arbo-arts spreekuur hier in het pand.” 
 • Gekozen voor zorgverzekeraar met een passend pakket
  “Wij vinden preventie en snelle actie belangrijk. De zorgverzekeraar om een collectief contract bij af te sluiten, hebben we daar op uitgezocht. Deze verzekeraar biedt een goed pakket en online tests, informatie over gezonde voeding en stoppen met roken.” 
 • Centrale rol afgesproken voor de leidinggevende
  “Adviezen van een arbo-arts als ‘hij mag voor 50 procent worden belast en alleen in de onderbouw lesgeven’, bleken in de praktijk te leiden tot onnodige beperkingen. Bij ons geeft nu de leidinggevende aan wat problemen, mogelijkheden en bijzondere omstandigheden zijn, zoals een conflict.”