GP Kees Winkelman 7117 LR 1600

Nieuws

Pieter Uittenbogaard VO-Leraar van het jaar 2023

maandag 9 oktober 2023 | Onderwijsarbeidsmarkt

Op donderdag 5 oktober – op de Dag van de Leraar – zijn de winnaars van de verkiezing Leraar van het Jaar bekendgemaakt. Pieter Uittenbogaard, docent Economie op het Sint Maartenscollege in Voorburg is uitgeroepen tot Leraar van het Jaar 2023 in het voortgezet onderwijs.

De titel Leraar van het Jaar wordt uitgereikt in vier categorieën: primair onderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. De vier winnaars zijn een jaar lang het gezicht van de beroepsgroep en ambassadeur binnen hun sector. Van alle genomineerden zijn Cora Posthumus (po), Magda Pattiiha (so), Pieter Uittenboogaard (vo) en Lieke Brugman (mbo) door de vakjury benoemd tot Leraren van het Jaar 2023.

Winnaar in het voortgezet onderwijs
Pieter heeft een bredere blik dan alleen het eigen klaslokaal en loopt niet weg voor verantwoordelijkheden, aldus de jury. Dit onderwijskundig leiderschap vond de jury van doorslaggevende waarde. ‘Hij vindt het belangrijk dat leraren een verhaal hebben en is in staat zijn eigen verhaal te verbinden aan zijn manier van lesgeven. Pieter wil de leerlingen graag wereldwijzer maken. Hierbij wetenschappelijke inzichten inzetten vindt hij van belang.’

Bekijk de video van Pieter Uittenbogaard >>