VOION Haganum 1672 2Header3

Inspiratie

Kijken in de keuken van een ander

Onderwijsarbeidsmarkt | Veilig en vitaal werken

Bij het loopbaancentrum ProMotion kunnen medewerkers van OMO individuele trajecten, zoals een coachings- of loopbaantraject volgen om zich verder te ontwikkelen. Daarnaast is er een breed scala aan loopbaantrainingen, waarvoor alle medewerkers zich kunnen inschrijven.  

Onderwerpen zijn onder andere de kracht van feedback, dertigers en hun dillema’s, gesprekstechnieken de baas en solliciteren & netwerken. “Tijdens zulke trainingen ontstaan er vaak bijzondere verbindingen”, vertelt Lonneke Ploum. “Deze bijeenkomsten kunnen heel intensief en persoonlijk zijn. Je bespreekt en deelt van alles met elkaar, dat kan heel diep gaan. Mensen houden vaak nog lang daarna contact. Zo ontstaan er weer nieuwe netwerken.”  

Digitale testen
Om meer inzicht te krijgen in de eigen kwaliteiten en ontwikkelpunten, kunnen medewerkers ook een digitale test doen. Ploum: “Daarvoor zijn we geaccrediteerd. Je kunt losse testen doen, zoals persoonlijkheidstesten, capaciteitstesten of een test communicatiestijlen. Maar je kunt ook een heel ontwikkelassessment doen. Voorafgaand aan zo’n digitale test is er een kennismakingsgesprek met een van ons. In dat gesprek kijken we welke vraag iemand heeft en proberen die vraag te verhelderen. Als we denken dat een test iemand meer inzichten kan geven, dan zorgen we dat die past bij zijn of haar hulpvraag. De resultaten worden altijd in een persoonlijk gesprek teruggekoppeld en we kijken samen wat een vervolgtraject kan zijn.”  

Teamtraject
Niet alleen de medewerkers kunnen terecht bij ProMotion, ook scholen kunnen hun vragen iets te organiseren. Bijvoorbeeld een training op de school zelf. “Zo was er laatst een school waar tien mensen vragen hadden over timemanagement”, vertelt Elke Beurskens. “Dan is het zinvol voor ons om een training op die school te verzorgen. We kunnen dan wat meer ingaan op specifieke vragen.” Verder organiseert ProMotion teamtrajecten. Als een team docenten bijvoorbeeld wat meer aandacht wil besteden aan onderlinge feedback, kan een training op maat worden gemaakt. Ook kan het loopbaancentrum op verzoek van de school inloopspreekuren houden of workshops tijdens studiedagen verzorgen.