VOION Dacapo Kees Winkelman 0640

Inspiratie

Podcast Zin in lesgeven: succesvol overstappen

maandag 13 november 2023 | Onderwijsarbeidsmarkt | Algemeen Voion

In deze podcast Zin in lesgeven gaan Arend Jan Zwarteveen en Peter van der Zwaal in gesprek met Marieke Vos, zij-instromer en docent Nederlands en Renee Beukers, teamleider op het Carolus Clusius College in Zwolle.

Marieke Vos heeft na haar opleiding communicatiewetenschappen gewerkt in journalistieke en communicatieve functies en volgde daarna haar andere passie. Zij ging dans- en theaterproducties voor het onderwijs organiseren. Daar voelde zij de verbinding met kinderen en zij koos in 2019 de lerarenopleiding Nederlands. Waarom koos zij niet voor het zij-instroomtraject? Hoe combineerde zij studie en werk en wanneer stapte zij écht naar de school over? Renee Beukers is haar teamleider en zorgt voor een warm welkom in het onderwijs. Hoe doet zij dat en wat brengen second-career teachers haar school? Zij bespreekt hoe ze omgaat met de twee rollen die zij als teamleider heeft, begeleider én leidinggevende.

Meer lezen over dit onderwerp?

Podcast Zin in lesgeven
Peter van der Zwaal en Arend Jan Zwarteveen maken samen de podcast Zin in lesgeven. Peter is docent en programmaleider Leraar van Buiten en Arend Jan is docent, trainer en onderzoeker bij de lerarenopleiding van Hogeschool Windesheim. Ze bespreken de overstap met second-career teachers (zij-instromers), met begeleiders van deze docenten, met schoolleiders, beleidsmakers, onderzoekers en nog veel meer betrokkenen.

Deze podcast is opgenomen in samenwerking met Voion. Meer podcasts die in samenwerking met Zin in lesgeven en Voion tot stand zijn gekomen >>