VOION Dacapo Kees Winkelman 0986

Instrumenten

Reflectietool voor schoolleiders

Onderwijsarbeidsmarkt

SRVO en de VO-academie hebben - in samenwerking met Bardo - een reflectietool ontwikkeld, die gebaseerd is op de leiderschapspraktijken en persoonlijke kwaliteiten van de Beroepsstandaard. Deze reflectietool is kosteloos beschikbaar voor iedere schoolleider in het vo, van teamleider tot rector, en geeft inzicht in waar u staat in uw leiderschap en hoe u zich verder kunt ontwikkelen. U gaat zelf aan de slag, maar met de mogelijkheid om hulp te vragen als u er niet uitkomt.

De Beroepsstandaard voor schoolleiders geeft gemeenschappelijke taal aan het vak van schoolleider. De reflectietool is ontwikkeld om deze standaard actief in de praktijk te benutten. 

Hoe werkt het?
U kunt als schoolleider toegang aanvragen op https://schoolleidervo.bardo.nl. De aanvraag wordt binnen ongeveer 2 werkdagen beoordeeld en u ontvangt vervolgens een bericht over toegang tot het platform. 

Wat kunt u (o.a.) met de reflectietool?

  • Reflectievragen: leg focus op één of meer leiderschapspraktijken en persoonlijke kwaliteiten in een open ontwikkeldocument.
  • Zelfscan: beoordeel uzelf en ontvang een uitslag
    • Leiderschapspraktijken: 31 stellingen met een 5-puntsschaal
    • Persoonlijke kwaliteiten: 24 stellingen met een 5-puntsschaal

  • 360° feedback: laat collega’s dezelfde stellingen over u beantwoorden en reflecteer op de resultaten, zodat duidelijk is waar u zich in kunt ontwikkelen.


Heeft u vragen?

Neem contact op met de VO-academie via info@vo-academie.nl.