VOION Dacapo Kees Winkelman 0640

Inspiratie

Financials aan de slag in het onderwijs

donderdag 25 november 2021 | Onderwijsarbeidsmarkt | Algemeen Voion

In 2018 ontving het project 'Shift happens. Financials aan de slag in het onderwijs' cofinanciering via de Stimuleringsregeling regionale aanpak lerarentekort voortgezet onderwijs van Voion. Welke activiteiten zijn er uitgevoerd? Wat is ervan geleerd? En hoe staat het nu met dit project? 

In het project 'Shift happens. Financials aan de slag in het onderwijs' worden (oud-)medewerkers uit de financiële wereld geïnteresseerd voor een baan als docent in een tekortvak. Docenten zijn vooral nodig voor de talen en bètavakken. Dat betekent dat de medewerkers van deze doelgroep zich zouden moeten omscholen naar een ander vak. Dat brengt een ander traject met zich mee dan een zij-instroomtraject dat erop gericht is mensen op basis van hun expertise versneld het onderwijs in te krijgen. In dit project ging het er vooral om ze te interesseren voor onderwijs. Het was dan ook belangrijk om vooraf goede informatie te geven over wat werken in het onderwijs inhoudt en welke opleidingen en trajecten er zijn om docent te worden.

Meer lezen over de activiteiten en opbrengsten van dit project? Download dan het artikel.

Meer weten over de andere projecten? Bekijk dan de publicatie Groot denken & Klein beginnen. Terugblik op projecten om het lerarentekort aan te pakken.