VOION Dacapo Kees Winkelman 0640

Inspiratie

Gewaardeerd, gemotiveerd en vitaal

Onderwijsarbeidsmarkt | Veilig en vitaal werken | Algemeen Voion

Wat kunnen werknemers na de vitaliteitsscan verwachten


Na de vitaliteitsscan biedt Dunamare Onderwijsgroep diverse mogelijkheden voor eventuele vervolgtrajecten. Van sporten onder leiding van een fysiotherapeut tot een cursus mindfulness bij de eigen Academie.

Na de eerste, fysieke test van de vitaliteitsscan en het invullen van de vragenlijsten krijgt de deelnemer een complete rapportage en advies op papier. De coach bespreekt met hem of haar de mogelijkheden van een vervolgtraject. Dat kan op fysiek gebied zijn, bijvoorbeeld sporten bij een fysiotherapeut in de buurt. Maar het kan ook gaan om mentale coachingstrajecten.

Mindfulness
Dunamare biedt verschillende mogelijkheden voor een vervolg. Mensen kunnen worden verwezen naar de leidinggevende als er werkgerelateerde problematiek is. Ze kunnen een groepstraining volgen, die bestaat uit zes bijeenkomsten op het gebied van slapen, werkstress, voeding en beweging. Er is ook een eigen Dunamare Academie die verschillende cursussen aanbiedt, ook op het gebied van mindfulness, werk-privé-balans en stressmanagement.

Academie
Daarnaast wordt er een informatiedag met ABP georganiseerd. Hustin: “Mensen die het werk als te zwaar ervaren, kunnen kijken wat een dag met keuzepensioen financieel voor hen betekent. Leidinggevenden kunnen oudere werknemers ook stimuleren cursussen te volgen via de Dunamare Academie. En de academie kent intervisiegroepen. Als ervaren docent is het leuk om in zo’n groep te zitten en je kennis te delen. Want als je 30 jaar voor de klas hebt gestaan, heb je een schat aan kennis en ervaring.”