VOION Haganum 1672 2Header3

Inspiratie

Mes snijdt aan twee kanten

Onderwijsarbeidsmarkt

'Hier word ik gezien'

Sander Zuiderwijk (31), hulpconciërge ‘s Gravendreef College, Den Haag:“Ik heb nogal wat meegemaakt. Vroeger was ik nogal een straatschoffie, zeg maar. Ik heb van alles gedaan: sociaal-pedagogisch werk in buurthuizen, schoonmaakwerk in hotels en ik heb als lasser zelfs nog een explosie meegemaakt. Maar altijd van die korte en tijdelijke baantjes. Ik ben vader en heb sinds drie jaar een dochtertje; dat betekent meer verantwoordelijkheid. Via een re-integratietraject ben ik hier gekomen en nu heb ik een halfjaarcontract.

‘Ik heb wel een klik met de ‘boefjes’ van school’

In het begin moest ik wennen aan hoe docenten en collega’s met elkaar omgaan. Het is een ander milieu. Maar ik ben hier warm ontvangen door de andere conciërges en ik heb veel aan Bart, de hoofdconciërge die mij begeleidt. Het werk wat ik doe, vind ik erg leuk. Vooral het contact met de ‘boefjes’ van school. Daar heb ik wel een klik mee en ik merk dat die eerder naar mij luisteren dan naar een andere volwassene.
Ik zit nu halverwege mijn halfjaarcontract, maar ik wil heel graag blijven. Door dit werk heb ik sociale contacten, ik voel me meer gewaardeerd en weer onderdeel van de maatschappij. Dat je erbij hoort, dat geeft mij een positieve ‘boost’. Ik was uit mijn ritme en moest wennen aan vaste tijden, maar nu wil ik op termijn wel 40 uur werken. Ik hoop dat het hier op deze school kan. Hier word ik persoonlijk benaderd, hier word ik gezien. Niet dat ze me ontzien of zo, er wordt echt geen onzin aan me verteld. Iedereen is eerlijk tegen me, ook als ik iets niet goed doe. Daar kan ik goed tegen hoor, dat vind ik juist fijn.”

Mes snijdt aan twee kanten