VOION Dacapo Kees Winkelman 0640

Inspiratie

Oriëntatietraject voor traineeship

dinsdag 19 oktober 2021 | Onderwijsarbeidsmarkt | Algemeen Voion

In 2018 ontving het project 'Oriëntatietraject voor traineeship' cofinanciering via de Stimuleringsregeling oriëntatietrajecten zij-instromers van Voion. Welke activiteiten zijn er uitgevoerd? Wat is ervan geleerd? En hoe staat het nu met dit project? 

Met het oriëntatietraject voor trainees wilde Trainees in onderwijs geïnteresseerden in het onderwijs kennis laten maken met en adviseren over mogelijke routes naar het eerstegraads docentschap. Het Joke Smitcollege en Wolfert Tweetalig haakten aan en waren bereid te organiseren dat kandidaten konden meelopen en daarin maatwerk te bieden.

Door mensen met een academische opleiding in het onderwijs te begeleiden in het oriëntatietraject was voor de kandidaten aan het einde van het traject duidelijk of ze via het traineeship het onderwijs in zouden gaan of dat het gewone zij-instroomtraject beter paste of dat ze toch niet het onderwijs in wilden.

Meer weten over de andere projecten? Bekijk dan de publicatie Groot denken & Klein beginnen. Terugblik op projecten om het lerarentekort aan te pakken.